Головні новини 24 грудня: обстріл росіянами Херсона та успіхи ЗСУ біля Бахмута
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 24 грудня: обстріл росіянами Херсона та успіхи ЗСУ біля Бахмута

Головні новини 24 грудня: обстріл росіянами Херсона та успіхи ЗСУ біля Бахмута
Джерело:  online.ua

Росіяни обстріляли центр Херсона, ЗСУ повідомили про нові втрати окупантів біля Бахмута, а у "Дії" триває голосування щодо дати святкування Різдва — головні новини 24 грудня в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. У Херсоні продовжує зростати кількість загиблих внаслідок російського обстрілу

Фото — president.gov.ua

Вранці 24 грудня російські війська із реактивних систем залпового вогню обстріляли центр Херсона. Згідно з останніми даними, загинули 10 людей.

2. ЗСУ повідомляють про нові втрати армії РФ у районі Бахмута

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий офіційно підтвердив, що протягом поточної доби на Бахмутському напрямку наші бійці зафіксували 225 ворожих ударів і понад 28 боєзіткнень. Окрім того, вдалося дізнатися, що російські загарбники втратили понад 90 осіб вбитими і 100 – пораненими солдатами.

3. Путін почав використовувати тактику СРСР у Білорусі — Буданов

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Глава ГУР Міноборони України Кирило Буданов звертає увагу на те, що загроза повторного наступ армії РФ з Білорусі наразі не є неминучою, однак її все-таки не можна в жодному разі ігнорувати.

4. 25 грудня чи 7 січня: у "Дії" триває голосування щодо дати святкування Різдва

Фото: pexels.com

Міністерство культури спільно з Мінцифрою розпочали голосування у застосунку "Дія" щодо дати святкування Різдва в Україні. Опитування триватиме з 24 по 30 грудня.

5. Політолог Мусієнко назвав терміни інтеграції ЗРК Patriot в українську систему ППО

Олександр Мусієнко (фото — facebook.com/musiienkoua)

Як стверджує військовий експерт, політолог та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, на інтеграцію ЗРК Patriot в українську систему ППО знадобиться 3-5 місяців.

6. Відчувають наближення ЗСУ: росіяни уже вивезли "адміністрацію" РФ зі Сватового

Фото — відкриті джерела

24 грудня офіційно стало відомо, що армія Російської Федерації уже вивезла свою "адміністрацію" з окупованого Сватового до Луганська. Цю інформацію підтвердив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.

7. Іран відмовляється постачати Росії балістичні ракети – Буданов

Кирило Буданов (фото — gur.gov.ua)

Як вдалося дізнатися очільнику Головного управління розвідки Міноборони України Кирилу Буданову, влада Ірану поки що відмовляється передавати армії Російської Федерації балістичні ракети, щодо яких офіційний Київ раніше висловлював тривогу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?