Головні новини 26 липня: загострення на Донбасі й скандал в Офісі генпрокурора
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 26 липня: загострення на Донбасі й скандал в Офісі генпрокурора

Головні новини 26 липня: загострення на Донбасі й скандал в Офісі генпрокурора
Джерело:  online.ua

26 липня на Донбасі путінські бойовики потужно обстріляли позиції ООС, заступник Ірини Венедіктової Гюндуз Мамедов зі скандалом звільняється із Офісу генпрокурора, в ВООЗ зробила прогноз щодо спалаху штаму Дельта в Україні — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Нове загострення на Донбасі — постраждали 7 бійців ЗСУ

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

26 липня на Донбасі почалося нове загострення — згідно з останніми даними, проросійські сили вкотре порушили режим припинення вогню та здійснили прицільний обстріл позицій українських захисників у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" із забороненого Мінськими угодами важкого артилерійського озброєння.

2. Експерт пояснив, хто може зупинити Північний потік-2 без згоди Байдена

Джо Байден (фото — flickr.com)

Воєнний експерт і блогер Олександр Коваленко звертає увагу українців та міжнародної спільноти на те, що з "Північним потоком-2", як і раніше, не все так однозначно, оскільки його запуск можуть зупинити й без згоди очільника Білого дому Джо Байдена.

3. Заступник Венедіктової зі скандалом звільняється із Офісу генпрокурора

Гюндуз Мамедов (фото — скриншот відео)

Український чиновник Гюндуз Мамедов звільняється з посади заступника генерального прокурора та з органів прокуратури.

4. ВООЗ зробила прогноз про спалах штаму Дельта в Україні

Фото — kyivcity.gov.ua


У Всесвітній організації охорони здоров’я виступили з прогнозом щодо нової хвилі захворюваності на коронавірус в Україні — її цього разу спричинить безпосередньо штам “Дельта”.

5. МЗС заявило про 14 держав ЄС, що відкрили кордони для України

Фото — flickr.com

У Міністерстві закордонних справ наголосили, що станом на понеділок, 26 липня, вже 14 держав Євросоюзу відкрили кордони для громадян України та тлі глобальних карантинних режимів.

6. Ви – росіяни: у Путіна звернулися з цинічним закликом до українців

Петро Толстой (фото — facebook.com/tolstoy.petr)

Член команди російського президента Володимира Путіна та віцеспікер Держдуми РФ Петро Толстой публічно звернувся до українських громадян та почав запевняти, що вони "росіяни". З такою цинічною заявою він виступив під час ефіру одного з центральних російських телеканалів.

7. На Венеційському фестивалі будуть представлені три українські стрічки

Фото — кадр фільму "Відблиск"

Державне агентство України з питань кіно офіційно повідомило, що цьогоріч аж три українських фільми потрапили до конкурсної програми 78-го Венеційського кінофестивалю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?