Головні новини 26 листопада: удар Росії по Дніпру та 90-ті роковини Голодомору
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 26 листопада: удар Росії по Дніпру та 90-ті роковини Голодомору

Головні новини 26 листопада: удар Росії по Дніпру та 90-ті роковини Голодомору
Джерело:  online.ua

Росія завдала ракетного удару по Дніпру, в Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору, а в Білорусі раптово помер глава МЗС Білорусі Володимир Макей — головні новини 26 листопада в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. Раптово помер поплічник Лукашенка та глава МЗС Білорусі Макей

Володимир Макей (фото — facebook.com)

26 листопада раптово помер очільник Міністерства закордонних справ Білорусі та поплічник нелегітимного президента республіки Володимир Макей. Варто нагадати, що він активно підтримував розпочату Росією повтомасштабну війну проти України, а також безпідставно звинувачував ЗСУ у підготовці до "нападу" на Білорусь.

2. Зростає кількість постраждалих внаслідок обстрілу армією РФ Дніпра та Донецької області

Фото — facebook.com/Valentyn.Reznichenko

Внаслідок ракетного удару окупаційної армії РФ по Дніпру кількість постраждалих зросла до 13. Окупанти також обстріляли Часів Яр на Донеччині, де поранення отримали троє людей.

3. Україні вдалося повернути ще 12 полонених

Фото — telegram.org

У результаті нового обміну полоненими команді президента Володимира Зеленського вдалося повернути додому 12 військових та цивільних.

4. Зеленський пропонує створити міжнародну інституцію зі штаб-квартирою в Україні

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Глава держави Володимир Зеленський під час установчого саміту "International Summit оn Food Security" озвучив пропозицію щодо створення нової міжнародної інституції зі штаб-квартирою в Україні. На переконання президента, вона повинна буде запобігати світовим загрозам і швидко реагувати на їхню появу.

5. Більшість угорців підтримує український народ — мер Будапешта Корачонь

Гергей Корачонь (фото — facebook.com)

За словами угорського опозиційного політика та мера Будапешта Гергея Корачоня, переважна більшість угорського суспільства підтримує український народ, попри те, що громадяни його країни є дуже розділеними.

6. Навіщо РФ використовує для ударів ракети з ядерного арсеналу — пояснення розвідки Британії

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Британські розвідники дійшли висновку, що армія Російської Федерації, цілком можливо, знімає ядерні боєголовки зі старіючих ядерних крилатих ракет і обстрілює Україну ракетами без бойової частини. На переконання російського військового керівництва, такі ракети можуть працювати як приманки та відволікатимуть українську ППО.

7. В Україні вшановують пам'ять жертв Голодомору

Фото - відкриті джерела

Щорічно у четверту суботу листопада в Україні вшановують жертв Голодомору 1932-1933 років та масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?