Головні новини 28 грудня: наближення ЗСУ до звільнення Кремінної та послання Зеленського до Ради
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 грудня: наближення ЗСУ до звільнення Кремінної та послання Зеленського до Ради

Головні новини 28 грудня: наближення ЗСУ до звільнення Кремінної та послання Зеленського до Ради
Джерело:  online.ua

Володимир Зеленський виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради, ЗСУ наблизилися до звільнення Кремінної на Луганщині, а президент Сербії Александар Вучич закликає сербів на півночі Косова розбирати барикади — головні новини 28 грудня в Україні та світі.

Джерело:  ONLINE.UA

1. ЗСУ наблизилися до звільнення Кремінної на Луганщині — NYT

Фото - gettyimages.com

Українські військові наближаються до звільнення Кремінної на Луганщині, котра є промисловим центром Донбасу. Деокупація міста дозволить ЗСУ вийти на дорогу до Сєвєродонецька та Лисичанська.

2. Прикордонники назвали кількість солдатів РФ в Білорусі

Фото — росЗМІ

За словами очільника Державної прикордонної служби Сергія Дейнеко, наразі команді російського диктатора Володимира Путіна вдалося зібрати в Білорусі угруповання військ кількістю 10 200 людей. Він звертає увагу на те, що цієї кількості для наступу на Україну недостатньо.

3. На Запоріжжі росіяни масово залишають місця несення служби — зведення Генштабу

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Генштаб ЗСУ заявляє, що у Запорізькій області підтверджено знищення одного ворожого ЗРК С300, 8 одиниць військової техніки різних типів і складу боєприпасів. Окрім того, нашим бійцям вдалося поранити понад 150 солдатів РФ. Кількість ліквідованих наразі невідома.

4. Вучич закликає сербів на півночі Косова розбирати барикади

 Александр Вучич (фото — facebook.com)

Ввечері 28 грудня глава Сербії Александар Вучич закликав сербів на півночі Косова припинити блокаду й розбирати барикади після того, як він отримав усі необхідні гарантії від міжнародної спільноти.

5. Зеленський виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент Володимир Зеленський традиційно виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради.

6. РФ не піде з окупованих земель України навіть у разі миру — Пєсков

Дмитро Пєсков (фото — kremlin.ru)

У розумінні команди російського диктатора Володимира Путіна будь-який "мир" з Україною повинен, мовляв, базуватися на тому, що армія Російської Федерації не буде йти із захоплених територій і повертати контроль над ними Києву. З такою цинічною заявою виступив незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

7. РФ може застосувати ядерну зброю у разі поразки в Україні — міністр оборони Італії

Гвідо Крозетто (фото — flickr.com)

На переконання очільника Міністерства оборони Італії Гвідо Крозетто, у разі якщо армії Російської Федерації загрожуватиме поразка у війні, президент РФ Володимир Путін може наважитися на застосування тактичної ядерної зброї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?