Головні новини 28 вересня: конфлікт України з Угорщиною й вимога Києва щодо нормандської зустрічі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 вересня: конфлікт України з Угорщиною й вимога Києва щодо нормандської зустрічі

Головні новини 28 вересня: конфлікт України з Угорщиною й вимога Києва щодо нормандської зустрічі
Джерело:  online.ua

28 вересня між Україною та Угорщиною спалахнув новий конфлікт, команда Володимира Зеленського висунула вимогу РФ щодо нормандських переговорів, а ЗСУ на Донбасі зазнали втрат під вогнем російського агресора — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Це удар — Україна пригрозила Угорщині після контракту з РФ

Дмитро Кулеба (фото — facebook.com/dmytro.kulebа)

Глава МЗС Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що офіційний Будапешт завдав потужного удару по українсько-угорських відносинах, виключивши український газопровід зі схеми постачання газу з Росії. Дипломат пригрозив, що Україна обов’язково відреагує на цей крок.

2. Угорщина звинуватила Україну в порушенні її суверенітету

Петер Сійярто (фото — flickr.com)

До Міністерства закордонних справ Угорщини викликали посла України в Будапешті через жорстку реакцією офіційного Києва на підписання угорською владою нового довгострокового газового договору з російським монополістом "Газпромом".

3. У Зеленського висунули вимогу Путіну щодо нормандських переговорів

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Очільник ОП Андрій Єрмак розповів, що наразі тривають перговори щодо проведення нормандських переговорів найближчим часом. Команда українського лідера Володимира Зеленського вимагає у російського президента Володимира Путіна, щоб ця зустріч відбулася до закінчення каденції німецької канцлерки Ангели Меркель.

4. Макрон і Меркель готові до зустрічі в нормандському форматі, зволікає тільки Путін

Фото: golos.com.ua

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Франції Еммануель Макрон підтвердили готовність взяти участь в зустрічі в нормандському форматі на рівні лідерів у Берліні.

5. ЗСУ на Донбасі зазнали втрат під вогнем російського агресора

Фото — відкриті джерела

Російський агресор завдав нових ударів у зоні бойових дій на сході України — під ворожими обстрілами двох військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

6. Команда Путіна втрутилася у конфлікт України та Угорщини

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

28 вересня команда очільника Кремля Володимира Путіна почала публічно скаржитися на те, що українська влада, мовляв, не має права втручатися в ситуацію з 15-річним контрактом "Газпрому" з Угорщиною.

7. Росія знову скоротила поставки газу в Європу, ціна підскочила до історичного максимуму

Фото - piqsels.com

Потік природного газу по газопроводу «Ямал – Європа» знизився у вівторок, 28 вересня, більш ніж удвічі порівняно з понеділком.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?