Головні новини 28 жовтня: локдаун у Києві та вимога команди Путіна по Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 28 жовтня: локдаун у Києві та вимога команди Путіна по Донбасу

Головні новини 28 жовтня: локдаун у Києві та вимога команди Путіна по Донбасу
Джерело:  online.ua

28 жовтня у Києві офіційно оголосили "червону" зону, заборони якої почнуть діяти у столиці з 1 листопада, а команда Путіна вимагає включити до ТКГ лідера ОПЗЖ Віктора Медведчука - головні новини дня.

Джерело: ONLINE.UA

1. У Києві посилюють карантин з 1 листопада - які діятимуть заборони

 Карантин в Києві посилюють з 1 листопада (фото — facebook.com/kyivcity.gov.ua)

Згідно з встановленими заборонами, всі школи Києва переходять на дистанційне навчання, включаючи початкові класи, дитячі садки продовжують працювати за умови вакцинації 100% персоналу, а міським транспортом можна буде користуватися лише за наявності сертифіката про вакцинацію або ПЛР-тесту з негативним результатом.

2. Команда Путіна зробила скандальну пропозицію Україні щодо Донбасу

Володимир Путін та Віктор Медведчук (фото — kremlin.ru)

Російська сторона вимагає зняти офіційного представника України Галину Третьякову в делегації ТКГ і замінити її Віктором Медведчуком. Українська сторона у ТКГ обурена черговим приводом Кремля для зриву переговорів.

3. Україна поставила на місце Німеччину за обурливі закиди на користь Кремля

Андрій Мельник (фото — facebook.com/UkrBotschaftBerlin)

У Посольстві України у Німеччині категорично відкинули закиди з боку цієї країни щодо нещодавнього застосування військовослужбовцями ЗСУ на Донбасі дрону "Байрактар". Своє обурення із цього приводу висловив посол України в цій країні Андрій Мельник, зазначивши, що через обстріли з боку Росії щодня гинуть як військові, так і громадянське населення.

4. У Байдена виступили із гучною заявою про членство України в НАТО

Крістіна Квін (фото — facebook.com/usdos.ukraine)

Тимчасова повірена у справах США та заступник Глави Місії США в Україні Крістіна Квін закликала підтримати Україну на шляху до євроатлантичної інтеграції. Вона також наголосила на важливості не брати до уваги дестабілізуючі елементи в цьому питанні, які зазвичай надходять з боку Росії.

5. В Україні перерахують пенсії мільйонам людей – хто отримає надбавку

 Фото — pexels.com

Здебільшого це стосується працівників бюджетної сфери, зокрема лікарів, вчителів, державних службовців. Їм обіцяють виплатити надбавки вже до кінця 2021 року.

6. Адвокат винуватця смертельної ДТП зробила гучну заяву

Фото — npu.gov.ua

Наразі винуватця трагедії було заарештовано на 60 діб без права внесення застави. Адвокат Миколи Харківського Інна Данилова заявила, що її підзахисний нарікає на втрату пам'яті через удар під час аварії. І поки неясно, чи він визнає, що був за кермом.

7. Instagram розширив доступ до функції гіперпосилань – хто зможе скористатися

 Фото — instagram.com

У Instagram дозволили всім користувачам, незалежно від кількості передплатників, користуватися функцією гіперпосилань у сторіс. Раніше вона була доступна лише для верифікованих чи тих, що мають понад 10 тисяч аудиторії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?