Головні новини 29 жовтня: скандал навколо Донбасу та припинення поставок вугілля з Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 29 жовтня: скандал навколо Донбасу та припинення поставок вугілля з Росії

Головні новини 29 жовтня: скандал навколо Донбасу та припинення поставок вугілля з Росії
Джерело:  online.ua

29 жовтня українська влада відповіла на скандальні претензії Німеччини та Франції через удар Байрактару на Донбасі, а Росія з 1 листопада вирішила припинити постачання енергетичного вугілля в Україну - головні новини дня.

Джерело: ONLINE.UA

1. В Україні жорстко відповіли Франції та Німеччині на претензії щодо Донбасу

 Фото: commons.wikimedia.org

Глава МЗС України Дмитро Кулеба, коментуючи стурбованість Німеччини, викликану застосуванням ЗСУ ударного безпілотника на Донбасі, заявив, що Україна нічого не порушила. Він нагадав, що Байрактар ЗСУ використовували для захисту, а не для нападу.

2. Росія зупиняє постачання енергетичного вугілля в Україну

Фото: pxfuel.com

Російська Федерація з 1 листопада 2021 року припиняє постачання енергетичного вугілля в Україну. Такі її дії схожі на поведінку восени 2014 року.

3. США закликали союзників допомогти Україні зі летальною зброєю

 Фото: flickr.com

Помічниця міністра оборони США Лора Купер закликала союзників та партнерів зняти обмеження на постачання летальної зброї Україні, щоб наша країна мала можливість захищатись від агресії Росії.

4. У ЄС висунули негайну вимогу команді Зеленського

Імон Гілмор (фото — commons.wikimedia.org)

Спецпредставник ЄС з прав людини Імон Гілмор нагадав, що на шляху до членства в ЄС офіційний Київ має запровадити цілу низку реформ. Він нагадав про Стамбульську конвенцію, ратифікацію якої Брюссель чекає від Києва якнайшвидше.

5. Слуга народу анонсувала гучні відставки у Кабміні

Фото: facebook.com/sluganarodu.official

Народні депутати парламентської фракції "Слуга народу" зберуться на засідання 1 листопада. На ньому "слуги" розглянуть кадрові зміни у Кабміні та керівництві апарату Верховної Ради та оберуть першого заступника голови фракції.

6. В Україні набувають чинності зміни до ПДР — що зміниться

 Фото: unsplash.com

Нововведення досить масштабні. Вони охоплюють майже всі правила дорожнього руху: зміняться знаки, розмітка на дорозі, норми обмеження швидкості та класифікація доріг.

7. Цукерберг офіційно перейменував Facebook

Марк Цукерберг (фото — скріншот відео)

Компанія Facebook здійснила ребрендинг і тепер називатиметься Meta. Таким чином компанія намагається розширити свою ідентичність за межі соціальної платформи, яка дала їй старт у середині 2000-х років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?