Головні новини 30 квітня: вимоги Путіна до Зеленського й звільнення Антоненка (Riffmaster)
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 30 квітня: вимоги Путіна до Зеленського й звільнення Антоненка (Riffmaster)

Головні новини 30 квітня: вимоги Путіна до Зеленського й звільнення Антоненка (Riffmaster)
Джерело:  online.ua

30 квітня у Шевченковському районному суді Києва ухвалили рішення про заміну ув’язнення в СІЗО на домашній арешт для Андрія Антоненка, команда очільника Кремля Володимира Путіна висунула умови щодо зустрічі з Володимиром Зеленським, політолог розкрив головний план Путіна щодо України — головні новини дня, що минає.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Андрія Антоненка (Riffmaster) випустили з СІЗО

Андрій Антоненко (фото — скріншот)

У Шевченковському районному суді Києва ухвалили рішення про заміну ув’язнення в СІЗО на домашній арешт для Андрія Антоненка, фігуранта справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета.

2. Кремль поставив вимоги Зеленському щодо зустрічі з Путіним

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

У Кремлі заявили, що очікують від української влади конкретних пропозицій щодо зустрічі президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

3. У командуванні ЗСУ оцінили реальну загрозу вторгнення Росії

Фото — відкриті джерела

Командувач об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв оцінив реальні ризики нового російського вторгнення в Україну як незначне, оскільки загострення минає.

4. Політолог розкрив головний план Путіна щодо України

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик звертає увагу українців та міжнародної спільноти на те, що очільник Кремля Володимир Путін хоче показати світу, що він є головним на пострадянському просторі — саме через це тиск на офіційний Київ з боку Москви буде тільки зростати.

5. У Нафтогазі розкрили умови зниження цін на газ

Фото — pixabay.com

Новий голова НАК “Нафтогаз” Юрій Вітренко оголосив про формування умов, які зумовлюють зниження цін на блакитне паливо в Україні.

6. Такджикистан і Киргизстан розкрили перші домовленості після конфлікту

Фото — скріншот

Після обопільних обстрілів на кордоні Таджикистану та Киргизстану сторони домовилися про відведення військових підрозділів від спільної межі.

7. Україна не може розраховувати на звільнення Донбасу за статтею 5 після вступу в НАТО

Фото — nato.int

Очільник комітету з міжнародних справ Сейму Литви Жигімантас Павіліоніс попередив офіційний Київ, що потенційне членство України в НАТО буде обумовлене неможливістю задіяти 5-ту статтю Вашингтонського договору для звільнення Донбасу і Криму від окупації РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?