Головні новини 30 жовтня: шантаж Путіна та вакцинація дітей від коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 30 жовтня: шантаж Путіна та вакцинація дітей від коронавірусу

Головні новини 30 жовтня: шантаж Путіна та вакцинація дітей від коронавірусу
Джерело:  online.ua

30 жовтня у США офіційно дозволили вакцинацію дітей 5-11 років від коронавірусу, а президент Росії Володимир Путін в ультимативній формі зажадав США та ЄС визнати не схвалену ВООЗ російську вакцину Супутник V - головні новини дня.

Джерело: ONLINE.UA

1. США офіційно дозволили вакцинувати від коронавірусу дітей віком від 5 до 11 років

Управління санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) схвалило вакцину Pfizer-BioNTech від COVID-19. Вона містить нижчу дозу, ніж звичайна вакцина для дорослих, але виявилася безпечною та ефективною у 90,7% випадків.

2. Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Росія просить країни Великої двадцятки розробити питання про взаємне визнання національних сертифікатів про вакцинацію від COVID-19. Таку вимогу про несхвалену ВООЗ вакцину Супутник V висловив президент країни Володимир Путін.

3. Байден вибачився перед Макроном за скандал із підводними човнами

Президент США Джо Байден сказав, що угода про безпеку з Австралією та Великобританією його уряду була не вдалою, тому він намагається виправити це під час своєї першої зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном після розладу. У Франції це назвали черговим приниженням.

4. Есмінець ВМС США знову налякав Росію у Чорному морі

Есмінець Військово-морських сил США USS Porter (DDG-78) увійшов до Чорного моря з метою продовження співпраці з партнерами НАТО у регіоні, зокрема Україною. Зі свого боку російська сторона вже висловилася про те, що її Центр управління обороною почав стежити за діями есмінця.

5. На Україну насувається потужна магнітна буря планетарного масштабу

На Україну насувається сильна магнітна буря, яка стане найпотужнішою у 2021 році. Сильний удар очікується увечері 30 жовтня — він триватиме кілька днів.

6. Молдова продовжила контракт із “Газпромом” на п'ять років

З 1 листопада до Молдови почнуть постачати російський газ. Під час переговорів віце-прем'єр Андрій Спину та голова "Молдовагаз" Вадим Чебан домовилися з представниками "Газпрому" продовжити контракт на п'ять років. При цьому використовуватиметься формула розрахунку ціни, запропонована молдавською стороною.

7. Переведення годинника на зимовий час: коли і куди переводити в Україні

31 жовтня о четвертій годині ранку необхідно перевести годинник на годину назад. Таким чином спати будемо на годину більше.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?