Головні новини 31 липня: рішення США щодо РФ й нова медаль України на Олімпіаді в Токіо
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 31 липня: рішення США щодо РФ й нова медаль України на Олімпіаді в Токіо

Головні новини 31 липня: рішення США щодо РФ й нова медаль України на Олімпіаді в Токіо
Джерело:  online.ua

31 липня стало відомо, що США масово звільняють своїх співробітників через рішення команди Путіна, Тимофій Милованов пояснив, чому його вдарив колишній секретар РНБО Олександр Данилюк, а Росія направила Києву нову ноту протеста через плани української влади — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. США масово звільняють своїх співробітників через рішення команди Путіна

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Американська влада подякувала за співпрацю й заявила про звільнення 182 своїх співробітників у дипломатичних представництвах в Росії через рішення команди Володимира Путіна заборонити наймати на роботу в посольства США громадян Росії або третіх країн.

2. СБУ відреагувала на скандал навколо Чауса та звинувачення НАБУ

Микола Чаус (фото — donpress.com)

Керівництво Служби безпеки України офіційно заявило, що не "викрадало" колишнього суддю Дніпровського районного суду м. Києва Миколу Чауса.

3. Милованов пояснив, чому його вдарив колишній секретар РНБО Данилюк

Тимофій Милованов та Олександр Данилюк (фото — відкриті джерела)

Радник очільника ОПУ Тимофій Милованов прокоментував нещодавню бійку з колшнім секретарем РНБО Олександром Данилюком. Він стверджує, що Данилюк вдарив його, оскільки останнього не допустили до конкурсу на главу Бюро економічної безпеки.

4. Росія направила Києву нову ноту протеста через плани української влади

Фото — відкриті джерела

Команда очільника Кремля Володимира Путіна направила українській владі ноту через плани знищити копію ордена Другої Світової війни на Марсовому полі у Львові.

5. Експерт попередив про справжні наміри Путіна щодо Білорусі

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Військовий оглядач Костянтин Машовець звернув увагу на нещодавню заяву білоруського диктатора Олександра Лукашенка про те, що "...Мінськ готовий розмістити на території країни "всі збройні сили з усіма видами озброєнь" Росії, якщо це буде потрібно для безпеки Білорусі та РФ. За словами експерта, насправді це означає, що таким чином Володимир Путін погрожує використати Білорусь для подальшого тиску на Україну. В тому числі, з використанням військової сили.

6. Вперше в історії України РНБО затвердила стратегію зовнішньої політики

Фото — freepik.com

Рада національної безпеки та оборони затвердила Стратегію зовнішньоекономічної діяльності України. Цю інформацію підтвердив очільник Міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба після засідання РНБО.

7. Олімпіада в Токіо: Еліна Світоліна виборола для України бронзу

Еліна Світоліна (фото — скриншот відео)

31 липня українська тенісистка і шоста ракетка рейтингу WTA Еліна Світоліна змогла переграти представницю Казахстану Єлену Рибакіну у зустрічі за "бронзу" Олімпіади-2020 у Токіо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?