Головні новини 4 жовтня: розслідування "Офшор 95" щодо Зеленського й викриття Pandora Papers
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 4 жовтня: розслідування "Офшор 95" щодо Зеленського й викриття Pandora Papers

Головні новини 4 жовтня: розслідування "Офшор 95" щодо Зеленського й викриття Pandora Papers
Джерело:  online.ua

4 жовтня Україна та світ обговорюють резонансне розслідування "Офшор 95" та Pandora Papers про Володимира Зеленського, його оточення й світових лідерів, спікер ВРУ Дмитро Разумков виступив із заявою про свою відставку, а в Грузії заявили, що затриманий Міхеїл Саакашвілі планував вбивства опозиціонерів — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. "Офшор 95": опубліковане розслідування про офшорний бізнес Зеленського і гроші Коломойського

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Українські журналісти опублікували розслідування про таємниці офшорного бізнесу президента Володимира Зеленського і про "брудні" гроші олігарха Ігоря Коломойського "Офшор 95".

2. Разумков виступив із заявою про свою відставку

Дмитро Разумков (фото — rada.gov.ua)

Дмитро Разумков заявив, що процедура відкликання його з посади спікера відбудеться за регламентом, тому інформація про те, що вона відбудеться у вівторок-середу є передчасною.

3. У Зеленського вперше відреагували на розслідування "Офшор 95"

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

У "Слузі народу" почали скаржитися на те, що розслідувачі не врахували боротьбу команди українського лідера з офшорними схемами.

4. У Pandora Papers фігурують Алієв та Назарбаєв

Фото — icig.org

Фігурантами розслідування Pandora Papers стали ще декілька світових лідерів. Йдеться про президента Азербайджану Ільхама Алієва, колишнього главу Казахстану Нурсултана Назарбаєва та експрем’єр-міністра Британії Тоні Блера.

5. Планувалися вбивства — у Грузії назвали причину арешту Саакашвілі

Міхеїл Саакашвілі (фото — facebook.com)

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі офіційно пообіцяв, що затриманий 1 жовтня в Тбілісі колишній президент країни Міхеїл Саакашвілі не стане причиною погіршення грузино-українських відносин. Окрім того, політик пояснив, чому влада Грузії екстрено вирішила затримати ексглаву держави.

6. Окупанти влаштували катастрофу з коронавірусом в ОРДО

Фото — відкриті джерела

Окупаційний режим, який контролює частину Донецької області та підпорядкований повністю Москві, допустив катастрофічну ситуацію із захворюваністю на коронавірус COVID-19 в ОРДО.

7. МОЗ прогнозує пік захворюваності та переповнені лікарні: що відбувається

Фото — maxpixel.net

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я та Національна служба здоров’я України розробили три ймовірні сценарії щодо розвитку ситуації з коронавірусом найближчим часом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?