Головні новини 5 грудня: масований ракетний удар РФ та новий пакет санкцій ЄС
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 5 грудня: масований ракетний удар РФ та новий пакет санкцій ЄС

Головні новини 5 грудня: масований ракетний удар РФ та новий пакет санкцій ЄС
Джерело:  online.ua

Росія влаштувала новий масований ракетний удар по Україні, Єврокомісія представила дев’ятий пакет санкцій проти Росії, а Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її вступу до Євросоюзу — головні новини 5 грудня в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. Українські сили ППО збили понад 60 із 70 випущених російських ракет

Фото: facebook.com/kpszsu

Повітряні Сили України відбили масований російський ракетний удар по Україні та збили більше 60 ракет із понад 70 випущених.

2. Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку її вступу до Євросоюзу

Фото — unsplash.com

Президент Володимир Зеленський офіційно підтвердив, що Чорногорія підписала з Україною декларацію про підтримку вступу нашої країни у Європейський Союз.

3. Путін вирішив третину російського бюджету витратити на війну в Україні

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

5 грудня офіційно стало відомо, що російський диктатор Володимир Путін підписав закон про федеральний бюджет Росії на 2023 рік і плановий період 2024-2025 років. Що важливо розуміти, він передбачає підвищені витрати на силовиків та війну в Україні.

4. Єврокомісія представила дев’ятий пакет санкцій проти Росії

Фото: flickr.com

Європейська комісія представила країнам Євросоюзу дев’ятий пакет санкцій проти Росії. Він стосуватиметься банків, золота, ЗМІ тощо.

5. У Молдові впала російська ракета — Данілов

Олексій Данілов (фото — rnbo.gov.ua)

Згідно з даними секретаря Ради національної безпеки й оборони України Олексія Данілова, на територію Молдови 5 грудня впала російська ракета, а не українська.

6. Іспанська поліція вилучила ще три листи для українських дипустанов — в них були очі тварин

Фото — facebook.com

В МЗС України вже зафіксували 21 випадок погроз українським посольствам та консульствам в 12 країнах. Іспанська поліція перехопила ще три листи для українських посольств, в яких були очі тварин.

7. США навмисно таємно модифікували HIMARS для України — WSJ

Фото — flickr.com

Команда американського лідера Джо Байдена віддала наказ таємно модифікувати передані Україні пускові установки HIMARS таким чином, щоб вони не могли бути використані для запуску ракет великої дальності по території Росії. У такий спосіб Білий дім намагався не допустити ескалації війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?