Головні новини 5 листопада: скандал навколо РНБО й розширення "червоної" зони в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 5 листопада: скандал навколо РНБО й розширення "червоної" зони в Україні

Головні новини 5 листопада: скандал навколо РНБО й розширення "червоної" зони в Україні
Джерело:  online.ua

5 листопада стало відомо, що Путін та Лукашенко підписали декрет Союзної держави, навколо РНБО спалахнув новий скандал після звинувачнь Авакова, а Волинська область потрапила у "червону" зону — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Зеленський невідкладно підписав закон щодо олігархів

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Президент України Володимир Зеленський невідкладно підписав закон щодо олігархів. Про це повідомила пресс-служба глави держави.

2. Путін та Лукашенко ухвалили доленосне рішення щодо майбутнього РФ й Білорусі

Володимир Путін та Олександр Лукашенко (фото — kremlin.ru)

Пізно ввечері 4 листопада офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін та нелегітимний президент Білорусі Олександр Лукашенко підписали інтеграційний декрет Союзної держави.

3. Це неприпустимо — Аваков жорстко розкритикував РНБО

Арсен Аваков (фото — mvs.gov.ua)

Колишній очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков неочікувано для всіх жорстко розкритикував роботу керівництва Ради національної безпеки і оборони. За його словами, дані про компанії та людей, щодо яких планували вводити санкції, члени РНБО отримували за 5 хвилин до засідання і там часто не було доказової бази.

4.  Ще одна область України переходить у "червону" зону

Фото — unsplash.com

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій відправила з 8 листопада Волинську область у "червону" зону поширення коронавірусу.

5. У Раді звинуватили Авакова у брехні після заяви про РНБО

Арсен Аваков (фото — mvs.gov.ua)

Нещодавно колишній глава МВС Арсен Аваков заявив, що керівництво РНБО отримувало дані про санкції, які планували вводити, за 5 хвилин до засідання. Народна обраниця Олександра Устінова, реагуючи на ці слова, почала стверджувати, що політик бреше.

6. США зробили жорстке попередження Путіну щодо Донбасу та України

Фото — osce.usmission.gov

Місія США в ОБСЄ попередила Москву про те, що вона знає про зростання військової активності російських військ біля українських кордонів, і продовжить спостерігати за ситуацією.

7. Заступник секретаря РНБО Демченко лобіював "харківські угоди" — ЗМІ

Руслан Демченко (фото — MFA.GOV.UA)

Українським журналістам вдалося дізнатися, що перший заступник секретаря РНБО Руслан Демченко у 2010 році лобіював "харківські угоди", за якими наша країна продовжила термін перебування російського Чорноморського флоту в Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?