Головні новини 6 грудня: атаки дронів у РФ та блокування Угорщиною макрофіну для України
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 6 грудня: атаки дронів у РФ та блокування Угорщиною макрофіну для України

Головні новини 6 грудня: атаки дронів у РФ та блокування Угорщиною макрофіну для України
Джерело:  online.ua

Українські безпілотники атакують об'єкти у РФ, Угорщина заблокувала макрофін ЄС для України, а Німеччина не захотіла передати ЗСУ ЗРК Patriot — головні новини 6 грудня в Україні та світі.

Джерело: ONLINE.UA

1. Безпілотники атакували аеродром у російському Курську

Фото — telegram.org

Вранці 6 грудні з’явилися інформація про те, що у російському місті Курськ спалахнула масштабна пожежа на аеродромі. Влада РФ стверджує, що об’єкт інфраструктури атакували безпілотники.

2. Росія заявила про атаку безпілотників на комбінат "Слава" у Брянській області

Фото — скріншот

Російські ЗМІ повідомили, що на комбінат "Слава" у Брянській області за 80 кілометрів від кордону з Україною, було здійснено атаку безпілотниками.

3. Кремль уже налаштувався обговорювати гарантії безпеки для РФ

Фото — fаcebook.com

Команда російського диктатора Володимира Путіна стверджує, що готова повернутися до діалогу щодо гарантій безпеки для Росії, однак самі, мовляв, просити про це не збираються.

4. Німеччина остаточно відмовилася передавати ЗРК Patriot Україні

Фото — flickr.com

Очільники Міністерств оборони Польщі та ФРН Маріуш Блащак і Крістіне Ламбрехт провели переговори щодо розміщення зенітно-ракетних комплексів Patriot на польській території — де-факто офіційний Берлін відмовився від пропозиції передати їх Україні.

5. Угорщина заблокувала виділення Україні 18 млрд євро допомоги від ЄС в 2023 році

Фото — commons.wikimedia.org

Угорщина заблокувала 18 млрд євро макрофінансової допомоги Євросоюзу для України. Тепер в ЄС будуть шукати інше рішення, щоб допомогти Україні у 2023 році.

6. Восьмеро українок потрапили до сотні найвпливовіших жінок за версією BBC

Фото: president.gov.ua

ВВС опублікувало список 100 надихаючих і впливових жінок з усього світу за 2022 рік. До них увійшло вісім українок — серед них перша леді України Олена Зеленська, парамедикиня Юлія Паєвська та професорка математики Марина Вʼязовська.

7. З російського полону повернулися ще 60 військових — серед них оборонці Маріуполя

Фото — t.me/ermaka2022

6 грудня відбувся черговий обмін полоненими. Додому повернулися 60 військових — серед них воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ. Загалом 58 чоловіків та двоє жінок, 15 офіцерів і 45 рядових та сержантів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?