Головні новини 7 грудня: переговори Путіна та Байдена й пропозиція НАТО щодо України
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 7 грудня: переговори Путіна та Байдена й пропозиція НАТО щодо України

Головні новини 7 грудня: переговори Путіна та Байдена й пропозиція НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

7 грудня Джо Байден та Володимир Путін провели нові переговори, у США пропонують НАТО розмістити в Україні свої війська, а Франція та Британія закликали до відновлення Нормандського формату — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Байден анонсував термінові переговори із Зеленським

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Американський лідер Джо Байден анонсував невідкладні переговори з українським колегою Володимиром Зеленським зразу ж після завершення відеоконференції з очільником Креиля Володимиром Путіним.

2. Франція та Британія закликали до відновлення Нормандського формату

Фото — commons.wikimedia.org

Очільники таких країн, як Німеччина, США, Франція, Італія та Велика Британія висловилися за відновлення Нормандського формату для врегулювання ситуації на Сході України.

3. У США пропонують НАТО розмістити в Україні свої війська

Джон Болтон (фото — flickr.com)

Відомий американський політик та колишній радник президента США Джон Болтон озвучив свою пропозицію, як можна стримати очільника Кремля Володимира Путіна від нового вторгнення в Україну.

4. Експерти назвали причини знецінення гривні

Фото — flickr.com

Курс валют зазнав доволі різких змін останнім часом. Якщо ще місяць тому за долар потрібно було віддати трохи більше 26 гривень, то після стрімкого подорожчання – 27,40 гривні.

5. Україна звернулася з екстреним проханням до Пентагону через можливий напад РФ

Фото — pxhere.com

Очільник Міністерства оборони України Олексій Резніков просив у керівника Пентагону Ллойда Остіна терміново надати Україні системи озброєння, зокрема частину американської військової техніки, що призначалася для Афганістану до падіння Кабула, йдеться також про радянські вертольоти Мі-17.

6. Ласкаво просимо в пекло: українці звернулися до Путіна та РФ

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Українські громадяни вирішили запустити у мережі флешмоб "#УкраїнціЧинитимутьОпір", щоб дати зрозуміти російському агресору, що наша країна не планує капітулювати, що б не сталося.

7. Путін та Байден провели переговори щодо України

Володимир Путін та Джо Байден (фото — kremlin.ru)

7 грудня президент США Джо Байден і президент РФ Владімір Путін завершили зустріч у форматі відеоконференції, вона тривала дві години і п’ять хвилин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?