Головні новини 7 січня: рішення Путіна щодо Казахстану й формування тероборони в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 7 січня: рішення Путіна щодо Казахстану й формування тероборони в Україні

Головні новини 7 січня: рішення Путіна щодо Казахстану й формування тероборони в Україні
Джерело:  online.ua

7 січня НАТО терміново скликав закриту конференцію щодо вимог Путіна, Кремль здивував новою заявою про спецоперацію РФ у Казахстані, а Міноборони озвучило умови залучення українців до загонів тероборони — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. США нарешті відреагували на рішення ОДКБ щодо Казахстану

Джен Псакі (фото — it.usembassy.gov)

Команда американського президента Джо Байдена уважно стежить за повідомленнями про те, що Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ) скерувала своїх миротворців у Казахстан на тлі заворушень.

2. Президент Казахстану наказав силовикам стріляти по людях без попередження

Фото — скриншот відео

В Казахстані силовикам та армії наказали стріляти на ураження по мітингувальникам, яких чинний глава держави Касим-Жомарт Токаєв назвав "бандитами та терористами".

3. Таджикистан та Киргизстан екстрено відправляють своїх військових в Казахстан

Фото — odkb.gov.ru

Парламенти Таджикистану та Киргизстану підтримали рішення про термінове введення своїх військ в Казахстан. Керівництво ОДКБ стверджує, що сумарна кількість солдатів, яких відправили на прохання Касима-Жомарта Токаєва, сягає майже 2 500 осіб.

4. НАТО терміново скликав закриту конференцію щодо вимог Путіна

Єнс Столтенберг (фото — nato.int)

7 січня керівництво НАТО вирішило провести спільну екстрену конференцію щодо "гарантій безпеки" від команди очільника Кремля Володимира Путіна.

5. Швеція приструнила Путіна після його ультиматумів щодо України та НАТО

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Прем’єр-міністерка Швеції Магдалена Андерссон нарешті відреагувала на вимогу очільника Кремля Володимира Путіна назавжди відмовитися від ідеї розширення Північноатлантичного Альянсу.

6. Міноборони озвучило умови залучення українців до загонів тероборони

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

Керівництво Головного управління розвідки Міністерства оборони України звертає увагу на те, що до територіальної оборони насамперед набиратимуть українців з досвідом військової служби, однак є винятки.

7. У Байдена несподівано почали блокувати нові санкції проти Північного потоку-2

Джо Байден (фото — flickr.com)

Команда американського лідера Джо Байдена почала скаржитися на те, що законопроєкт, який висунув сенатор-республіканець Тед Круз щодо запроводження нових потужних санкцій проти скандального російського газогону "Північний потік-2", може підірвати "об’єднаний фронт" з Європою у протидії очільнику Кремля Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?