Головні новини 8 квітня: підписання закону про референдум й погрози Україні з боку Путіна
Категорія
Україна
Дата публікації

Головні новини 8 квітня: підписання закону про референдум й погрози Україні з боку Путіна

Головні новини 8 квітня: підписання закону про референдум й погрози Україні з боку Путіна
Джерело:  online.ua

8 квітня Володимир Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум, команда Володимира Путіна пригрозила "початком кінця України", а Ангела Меркель вимагала від Путіна відвести війська від кордону України — головні новини дня, що минає.

Джерело:  ONLINE.UA

1. Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

Український президент Володимир Зеленський поставив підпис на законопроєкт під номером 1135-ІХ, який вводить у законодавство можливість проведення всенародних референдумів.

2. Команда Путіна пригрозила "початком кінця України"

Дмитро Козак (фото — kremlin.ru)

Член команди Володимира Путіна та заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак, який бере участь у нормандських перемовинах у ролі політрадника, публічно пригрозив, що початок Києвом бойових дій на Донбасі може змусити РФ стати на захист своїх громадян, і це буде "початок кінця України".

3. Меркель вимагала від Путіна відвести війська від кордону України

Ангела Меркель (фото — wikipedia.org)

Під час невідкладних переговорів між російським президентом Володимиром Путіним і німецькою канцлеркою Ангелою Меркель з боку останньої пролунала вимога відвести війська від кордонів України.

4. Путін висунув неочікувану вимогу Україні та НАТО

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Команда російського диктатора Володимира Путіна неочікувано для всіх почала вимагати в України та членів НАТО припинити "нагнітати напружену ситуацію на Донбасі і утриматися від дій, які можуть привести до дестабілізації ситуації в регіоні".

5. Путін та Меркель влаштували переговори через ситуацію на Донбасі

Ангела Меркель та Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

8 квітня відбулася телефонна розмова російського президента Володимира Путіна з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель. Політики детально обговорили ситуацію на Донбасі та ряд актуальних міжнародних тем.

6. Під вогнем окупантів на Донбасі загинув боєць ЗСУ

Фото — відкриті джерела

Внаслідок обстрілів у четвер, 8 квітня, в зоні бойових дій на сході України загинув один військовослужбовець Збройних сил.

7. Єврокомісія схвалила підписання угоди про "відкрите небо" з Україною

Фото — pixabay.com

Європейська комісія схвалила оновлений проєкт рішення Ради Європейського Союзу про підписання Угоди між Україною, ЄС і його державами-членами про Спільний авіаційний простір, яка відома як угода про "відкрите небо".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?