Головні новини 8 січня: рішення НАТО щодо вимог Путіна й екстрений саміт ОДКБ
Категорія
Політика
Дата публікації

Головні новини 8 січня: рішення НАТО щодо вимог Путіна й екстрений саміт ОДКБ

Головні новини 8 січня: рішення НАТО щодо вимог Путіна й екстрений саміт ОДКБ
Джерело:  online.ua

8 січня в Україні назвали імена ймовірно причетних до катастрофи МАУ, США попереджають про привід для вторгнення РФ в Україну, а президент Казахстану екстрено скликає саміт ОДКБ — головні новини дня.

Джерело:  ONLINE.UA

1. НАТО ухвалив фінальне рішення після ультиматумів та погроз Путіна

Єнс Столтенберг (фото — nato.int)

Очільники МЗС країн-членів НАТО під час позачергової закритої зустрічі 7 січня дійшли висновку, що блок залишиться на твердій позиції щодо свого розширення та права України вступити до НАТО. З такою заявою виступив генсек НАТО Єнс Столтенберг.

2. В Україні назвали імена ймовірно причетних до катастрофи МАУ

Фото — flickr.com

Колишній заступник Генпрокурора Гюндуз Мамедов офіційно підтвердив, що слідчі знають імена ймовірних виконавців у справі про збиття літака рейсу PS752 авіакомпанії МАУ, проте, за його словами, Тегеран жодним не посприєв в розслідуванні катастрофи.

3. Президент Казахстану екстрено скликає саміт ОДКБ — що відбувається

Касим-Жомарт Токаєв (фото — akorda.kz)

8 січня офіційно стало відомо, що чинний глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв терміново зажадав проведення саміту ОДКБ в онлайн-форматі.

4. У Макрона попередили про новий підступний план Путіна стосовно України

Еммануель Макрон (фото — kremlin.ru)

Команда президента Франції Еммануеля Макрона попередила, що очільник Кремля Володимир Путін робить все можливе, щоб відсторонити владу Європейського Союзу від обговорення ситуації навколо України.

5. Зеленський звернувся з терміновим проханням до Сенату США

Володимир Зеленський (фото — president.gov.ua)

8 січня глава держави Володимир Зеленський попросив Сенат США підтримати законопроєкт про введення санкцій проти скандального російського газогону "Північний потік-2".

6. Журналісти показали нову карту розташування військ РФ біля України

Фото — facebook.com/mod.mil.rus

Авторитетне американське видання The New York Times оприлюднило нову карту з розташуванням російських військ на кордоні з Україною.

7. Чехія поставила жорсткий ультиматум Путіну щодо України й НАТО

Володимир Путін (фото — kremlin.ru)

Очільник Міністерства закордонних справ Чехії Ян Ліпавський поставив ультиматум команді російського президента Володимира Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?