Головним джерелом доходів ІДІЛ є продаж нафти - ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

Головним джерелом доходів ІДІЛ є продаж нафти - ООН

Головним джерелом доходів ІДІЛ є продаж нафти - ООН
Джерело:  NV

В ООН підготували доповідь, в якій назвали джерела доходів терористичного угрупування Ісламська держава, передає ONLINE.UA з посиланням на Новое время.
Згідно з даними ООН, головним джерелом доходів ІДІЛ є продаж нафти - в 2015 році її було продано на $400-500 млн. Терористи також використовують інші природні ресурси захоплених територій, стягують "податки", проводять конфіскації і грабують історичні пам'ятники. Крім того, бойовики вимагають викупи за захоплених заручників і використовують збір коштів через інтернет, зокрема через соціальні мережі.
"Останнім часом завдяки зусиллям міжнародної спільноти з протидії ІДІЛ, включаючи заходи військового та фінансового характеру та зміцнення прикордонного контролю, ІДІЛ було завдано значної шкоди. Незважаючи на це, ця організація все ще становить серйозну загрозу миру та безпеці", - йдеться в спеціальній доповіді ООН.
У доповіді наголошується, що зараз в рядах ІДІЛ і інших терористичних угруповань налічується близько 30 тисяч осіб з понад 100 країн.
Раніше розвідка США попередила про збільшення доморощених терористичних актів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?