Головний інфекціоніст США пояснив, коли буде найгірший етап пандемії
Категорія
Світ
Дата публікації

Головний інфекціоніст США пояснив, коли буде найгірший етап пандемії

Головний інфекціоніст США пояснив, коли буде найгірший етап пандемії
Джерело:  online.ua

Поява нових штамів коронавірусу змусила світ замислитися над тим, до чого потрібно готуватися далі. Очільник Центру інфекційних та алергічних захворювань Штатів та головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі неочікувано для всіх попередив міжнародну спільноту, що найгірший етап пандемії не позаду, а попереду. На переконання доктора, новий сплеск поширення вірусу в країні може бути пов’язаний із періодом зимових свят, який багато американців проводять у колі друзів та родини. Свій прогноз експерт озвучив в інтерв’ю CNN, передає ONLINE.UA.

"Ми дуже ймовірно можемо побачити післясвятковий спалах, я маю на увазі Різдво та Новий рік... З рівнем госпіталізації в 120 тисяч людей щодня, зараз ми дійсно в критичній фазі", — наголосив Ентоні Фаучі .

Як стверджує американський фахівець, попри рекомендації лікарів залишатися вдома, людям складно бути наодинці в період свят, тому він не очікує, що це станеться. Окрім того, доктор озвучив свій прогноз щодо того, коли після вакцинації в американців з’явиться колективний імунітет до вірусу.

"Я думаю, що можливо, це станеться до середини-кінця наступного літа. Тож я сподіваюсь, що до осені ми отримаємо цей необхідний (для колективного імунітету - ред.) відсоток людей", — підкреслив головний інфекціоніст США.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно про загрозу нового спалаху вірусу говорив новий очільник Білого дому Джозеф Байден.

"Експерти кажуть, що справи погіршаться, незалежно від вакцини. Наш середній рівень смертності щодня – близько 3000 людей. Це означає, що ми втратимо ще десятки тисяч життів в наступні місяці, і вакцина не зможе цього зупинити", — заявив новообраний президент Штатів.

Варто звернути увагу на те, що станом на ранок 28 грудня у світі виявили 410 102 нових випадків зараження коронавірусом, зокрема, 132 620 нових хворих зафіксовано в країнах Європи. У країнах Європи лідерами антирейтингу за кількістю нових випадків COVID-19 залишаються Британія, ФРН, Нідерланди, Італія, Франція та Україна.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  у Британії виявили ще 2 нові штами коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?