Головний інфекціоніст США розповів, до чого повинен готуватися світ через пандемію
Категорія
Світ
Дата публікації

Головний інфекціоніст США розповів, до чого повинен готуватися світ через пандемію

Головний інфекціоніст США розповів, до чого повинен готуватися світ через пандемію
Джерело:  Голос Америки

Головний інфекційний лікар США Ентоні Фаучі попередив міжнародну спільноту про ймовірне зростання випадків зараження коронавірусом, яке накладеться на наявне збільшення захворюваності. Саме тому він закликав усіх дотримуватися карантинних обмежень, щоб США та інші країни не опинилася у дуже скрутному становищі. Попередження щодо невтішних перспектив для Сполучених Штатів та усього світу головний інфекціоніст Ентоні Фаучі озвучив під час пресконференції в Нью-Йорку, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Голос Америки".

"Якщо ми не дослухатимемося до заходів з охорони громадського здоров'я, то до середини січня можемо опинитися в ситуації, коли справи дуже погіршаться. Не лише у штаті Нью-Йорк, але у будь-якому іншому штаті", – попередив Ентоні Фаучі.

Він також нагадав про те, що мільйони американців подорожували під час святкування Дня подяки, ігноруючи заклики лікарів та експертів. Варто звернути увагу на те, що в Штатах останнім часом зростає кількість заражень коронавірусом. Згідно з прогнозами експертів, це зростання подвоїться, якщо мешканці збиратимуться великими компаніями на Різдво та Хануку. У такому випадку один спалах накладеться на інший.

Як стверджує Ентоні Фаучі, обмежувальні заходи могли б врятувати світ від можливого переповнення лікарень. Він також нагадав, що новий указ губернатора Каліфорнії передбачає заборону на приватні скупчення людей, закриття всього бізнесу, крім критичної інфраструктури та роздрібних магазинів. Маски та соціальна дистанція обов'язкові. Триватимуть обмеження 3 тижні.

Що важливо розуміти, загалом у Штатах коронавірус виявили вже у понад 15,5 мільйона людей. Від початку епідемії одужати вдалося 9 мільйонам, померли – понад 293 тисячі хворих. Станом на 9 грудня всього в світі діагностовано 68 мільйонів випадків зараження коронавірусом, 47 мільйонів хворих вилікувалися, 1 549 518 пацієнтів з COVID-19 померло. Продовжують боротися з хворобою понад 19 мільйонів людей.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що очільник МОЗ України звернувся з терміновим проханням до влади США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?