Головний пропагандист Путіна відповів на звинувачення у брехні
Категорія
Світ
Дата публікації

Головний пропагандист Путіна відповів на звинувачення у брехні

Головний пропагандист Путіна відповів на звинувачення у брехні
Джерело:  Комерсант

Телеведучий і головний російський пропагандист президента РФ Володимира Путіна Дмитро Кисельов відповів на критику французьких журналістів, які викрили росіян в нахабній брехні, назвавши "полемікою між каналами" розбір французьким Canal+ сюжету "Росії 1" про «євроскептиків» у Франції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Комерсант.
"Розберемо її ("полеміку між каналами" - ред.) у "Вістях тижня" в неділю. Ми, справді, іноді пропускаємо задирки".
Кисельов заявив, що "визнає публічно і розбирає по кісточках" кожну з таких "задирок". Наприклад, 16 травня він в ефірі визнав, що посвідчення українського бійця дивізіону СС «Галичина», яке лягло в основу сюжету його програми від 16 квітня, виявилося підробкою.
Коментуючи виданню розбір французьких журналістів сюжету "Вістей тижня", пропагандист заявив, що європейці "колоди в своєму оці не бачать".
"Взяти хоча б персональні санкції проти мене за те, що я "закликав до введення військ на Україну". Я вже точно цього ніколи не говорив", - сказав він.
Спеціальний кореспондент «Росії 1» Антон Лядов, який готував сюжет, на прохання видання прокоментувати інформацію про те, що він перебрехав слова людей, у яких брав інтерв'ю, повісив трубку.
Нагадаємо, сюжет про "євроскептиків" - громадян, незадоволених Євросоюзом, - у Франції вийшов в ефірі «Вістей тижня» 15 травня. Після цього кремлівські пропагандисти відповіли відеосюжетом на критику французьких журналістів. У той же час по суті російські журналісти ніяк не спростували звинувачення проти них.
У санкційні списки Євросоюзу Кисельов потрапив в 2014 році як "центральна фігура державної пропаганди, яка підтримує введення російських військ на територію України".
Раніше повідомлялося, що Дмитро Кисельов розповів нецензурний вірш про президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?