Головний противник "Північного потоку-2" раптово вирішив поступитися Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

Головний противник "Північного потоку-2" раптово вирішив поступитися Путіну

Головний противник "Північного потоку-2" раптово вирішив поступитися Путіну
Джерело:  online.ua

Команда глави Кремля Володимира Путіна не має наміру відступати від свого плану запустити скандальний газопровід "Північний потік-2", який дозволить Росії постачати газ в Європу в обхід України, вже до кінця 2020 року. І в цьому Москві раптово допомогла Данія, яка до останнього залишалася одним з головним противником "Північного потоку-2". Датське енергетичне агентство дозволило добудувати газопровід з участю судів з якірним позиціонуванням, хоча раніше забороняла їх використання на своїй території через екологічної загрози. Про новий вирішенні датського регулятора повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу DEA.

"Частина трубопроводу, яка повинна бути побудована в Данії, знаходиться за межами району, де не рекомендується тралення дна, заведення якорів і донні роботи через ризик, створюваного похованими бойовими хімічними речовинами", - пояснили своє рішення в Датському енергетичному агентстві.

Після нового рішення Данії основні роботи по завершенню будівництва "Північного потоку - 2" можуть початися восени. До цього моменту оператор проєкту Nord Stream 2 AG повинен буде представити оновлений план робіт і узгодити його з Датським енергетичним агентством. І крім того, в дозволі DEA йдеться, що в липні - серпні в районі острова Борнхольм йде нерест тріски і протягом двох місяців всі роботи там заборонені. Як відомо, для завершення будівництва російського газопроводу, який вдарить не тільки по економіці України, але і зробить залежними від Кремля багато країн Європи, залишилося укласти близько 160 км в Балтійському морі.

Нагадаємо, російська влада і "Газпром" після введення санкцій США неодноразово вказувала, що в змозі завершити проєкт власними силами. Як судно, готове до робіт, називався куплений у Китаю "Академік Черський". Але на завершення будівництва проблеми газопроводу не закінчуються. Раніше США попереджали, що ведуть додаткові санкції проти тих, хто буде купувати газ у Росії, зокрема, проти Німеччини. Між Трампом і Меркель виник серйозний спір з цього питання, який вже має негативні наслідки.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в команді Путіна істерика через нове рішення США  по "Північному потоку-2".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?