Головний рабин Росії закликає Лаврова вибачитися за слова про Гітлера
Категорія
Світ
Дата публікації

Головний рабин Росії закликає Лаврова вибачитися за слова про Гітлера

Головний рабин Росії закликає Лаврова вибачитися за слова про Гітлера
Джерело:  online.ua

Головний рабин Росії Берл Лазар не приховує, що обурений заявами глави МЗС РФ Сергія Лаврова про те, що "євреї є найбільш запеклими антисемітами". Окрім того, він закликає російського дипломата публічно перепросити за ці слова.

Джерело:  Jewish Telegraphic Association

Головний рабин Росії обурений заявою Лаврова про євреїв

Я не вважаю себе уповноваженим давати поради голові російської дипломатії, але було би непогано, якби він вибачився перед євреями і просто визнав свою помилку. Я думаю, після такого інцидент можна було би вважати усунутим і перегорнути сторінку, - заявив Берл Лазар.

Він також не приховує, що не підтримує думку про ототожнення дій російської влади в Україні з діями радянської армії під час Другої світової війни.

На його переконання, звинувачення українських громадян у "неонацизмі" з боку команди Володимира Путіна применшує подвиг і героїзм тих радянських військових, які звільнили концтабір Аушвіц і встановили червоний "прапор перемоги" над Райхстагом у Берліні.

Сергій Лавров (фото — kremlin.ru)

Що важливо розумвти, Лазаря вважають наближеним до очільника Кремля Він очолює Федерацію єврейських громад Росії.

Нагадаємо, 2 травня глава МЗС РФ почав цинічно стверджувати, що той факт, що український лідер Володимир Зеленський є за національністю євреєм не означає, що в Україні не може бути "масового нацизму", бо, за його словами, "найбільшими антисемітами якраз є євреї", до прикладу, диктатор Адольф Гітлер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?