Головний санлікар розкрив, що Україна має проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Головний санлікар розкрив, що Україна має проти коронавірусу

Головний санлікар розкрив, що Україна має проти коронавірусу
Джерело:  Укрінформ

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко оголосив, що Україна для виявлення китайського коронавірусу Covid-19 має тест-системи, які передала Всесвітня організація охорони здоров'я. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

За словами фахівця, тако Київ має системи, які закупив Центр Громадського здоров'я МОЗ.

"Ми використовуємо зареєстровані тест-системи в сертифікованій лабораторії. В нас є тест-системи, закуплені безпосередньо Центром громадського здоров'я, в нас є тест-системи, які передані Всесвітньою організацією охорони здоров'я, які дозволяють нам охопити близько 3 тисяч осіб наразі, на даному етапі, для проведення цих досліджень", - пояснив санлікар.

Ляшко зазначив, що зареєстровано також дві українські системи. Їх незабаром також можуть допустити до виявлення загрози. Це можливо, якщо вірус поширюватиметься за масовим сценарієм.

Головний санлікар додав, ВООЗ надає тест-системи за квотами. Першочергово їх відправляють до країн, де вже стався спалах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Міжнародному олімпійському комітеті виступили із заявою щодо проведення Ігор-2020 в Токіо. Стверджується, що новий коронавірус не завадить проведенню Олімпіади.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?