Головний турецький суперник Ердогана подав у відставку
Категорія
Світ
Дата публікації

Головний турецький суперник Ердогана подав у відставку

Головний турецький суперник Ердогана подав у відставку
Джерело:  BBC

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу, який нещодавно побував в Києві, оголосив про своє рішення піти у відставку і покинути пост лідера правлячої Партії справедливості і розвитку.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.
За словами Давутоглу, він вирішив не висувати свою кандидатуру на чергових виборах глави партії на позачерговому з'їзді 22 травня. Таке рішення прем'єр ухвалив за підсумками переговорів з членами виконкому партії.
Після переговорів він дійшов висновку, що заради збереження єдності і стабільності партії буде корисна зміна лідера, і додав, що вважає успішною свою роботу на чолі уряду, яка припала на важкий період у житті країни.
Раніше повідомлялося, що між Давутоглу і президентом країни Реджепом Тайіпом Ердоганом є серйозні розбіжності, не дивлячись на те, що останній після обрання президентом сам обрав Давутоглу своїм наступником на посаді лідера Партії справедливості і розвитку.
Пізніше Давутоглу почав висловлювати незгоду з політикою Ердогана і його рішенням змінити парламентську систему правління на президентську і максимально розширити свої повноваження. При цьому прем'єру відводилася другорядна роль в управлінні країною.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Євросоюз запропонував Туреччині впровадження безвізового режиму, якого давно домагається і Україна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?