Головнокомандувач ЗСУ Хомчак здивував новою заявою про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ Хомчак здивував новою заявою про ситуацію на Донбасі

Головнокомандувач ЗСУ Хомчак здивував новою заявою про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

5 жовтня головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак здивував українців новою неочікуваною заявою - він наголосив, що режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі триває уже 71-шу добу. Варто звернути увагу на те, що його неоднозначна заява пролунала в Офісі президента під час селекторної наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОП.

"Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак детально доповів про ситуацію на фронті та зауважив, що на Донбасі триває 71-ша доба повного та всеосяжного режиму припинення вогню, якого сторони в цілому дотримуються", - йдеться в повідомленні на сайті Офісу президента.

Не можна не звернути увагу на те, що цього ж дня очільник Держслужби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін доповів Володимиру Зеленському, що ситуація з ліквідацією масштабних пожеж на Луганщині постійно загострювалася через несприятливі погодні умови, замінування територій та неможливість використання авіації через негоду. Також він додав, що рятувальники не допустили знищення вогнем складів боєприпасів.

Що важливо розуміти, штаб ООС фактично щоденно звітує про обстріли проросійськими силами позицій бійців ЗСУ поблизу Авдіївки, Пісків, Мар’їнки, Новоолександрівки, Водяного, Попасної, Новолуганського та інших населених пунктів. Найчастіше у зведеннях ООС розповідали про "неприцільні" обстріли ворога, але 29 вересня, коли повідомлялося про 5-разове порушення бойовиками режиму тиші, таке формулювання було відсутнє.

Окрім того, 6 вересня стало відомо, що бойовики порушили перемир'я й відкрили вогонь зі стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Причепилівки, що на Луганщині - в результаті цього обстрілу загинув військовий.Таокж 8 вересня в штабі ООС заявили, що двоє українських бійців отримали травми, підірвавшись на протипіхотній міні ПМН-2 у Донецькій області. 15 вересня підірвався український боєць поблизу Водяного під час проведення інженерних робіт. У нього поранення середнього ступеня важкості.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда президента Володимира Зеленського  невідкладно звернулася до усіх українських громадян  після гучного скандалу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?