Головнокомандувач ЗСУ пояснив, коли та як жінок будуть ставити на військовий облік
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, коли та як жінок будуть ставити на військовий облік

Головнокомандувач ЗСУ пояснив, коли та як жінок будуть ставити на військовий облік
Джерело:  online.ua

Згідно з новим наказом Міністерства оборони України, жінки зі списку професій споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, тепер є військовозобов’язаними.

Джерело: брифінг  Командування Сухопутних військ

Головнокомандувач ЗСУ пояснив як буде відбуватися облік

Взяття жінок на військовий облік буде поступовим. Про це повідомив Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний під час презентації концепції нагородної системи головнокомандувача Збройних сил України до 30-ї річниці ЗСУ у Києві.

Указ Міністерства оборони України №313 про перелік професій для жінок та перебування їх на військовому обліку відображає назрілу необхідність створення такого документа, який давав би змогу військовим бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту України, заявив головнокомандувач ЗСУ.

Я хочу заспокоїти жінок, що я за гендерну рівність і повністю це підтримую: вже завтра не треба бігти до військкомату, не треба займати чергу, не треба шукати когось, хто допоможе це все зробити, ми це робитимемо планово, поступово, і все буде добре, - сказав Залужний.

Залужний зазначив, що необхідність такого документу вже давно назріла. Це дасть можливість військовим бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту нашої держави.

Хочу звернути увагу на те, що взяття на військовий облік жінок-військовозобов'язаних, це не призов на військову службу. Це абсолютно дві різні категорії, і сьогодні ніхто нікого не призиває на військову службу без їх згоди – додав військовий.

Про що йдеться в новому наказі Міноборони

Його видало Міноборони 11 жовтня, набув чинності новий перелік професій для військовозобов’язаних жінок на цьому тижні.

Перелік включає сотні професій, серед них лікарки, спеціалістки з залізничного транспорту, бухгалтерки, перекладачки, менеджерки, працівниці культури.

На облік візьмуть жінок, які мають відповідний фах з переліку, придатні до проходження служби за станом здоров’я, віком та сімейним станом та які не старше 60 років.

Потрібно зазначити, що військовозобов'язані – це особи, які перебувають у запасі для комплектування Збройних Сил України та інших військових формувань на особливий період, а також для виконання робіт із забезпечення оборони держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?