Головнокомандувач ЗСУ закликав жителів ОРДЛО не вірити заявам бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ закликав жителів ОРДЛО не вірити заявам бойовиків

Головнокомандувач ЗСУ закликав жителів ОРДЛО не вірити заявам бойовиків
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до жителів ОРДЛО та сказав, що Україна не планує наступальних операцій на Донбасі, а також закликав не вірити брехні окупантів.

Джерело: звернення Залужного

Залужний звернувся до жителів ОРДЛО

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний звернувся до мешканців ОРДЛО на фоні загострення ситуації на Донбасі, а тако заяв ватажків “ЛДНР” про евакуацію населення через “наступ України”.

Бойовики, підтримувані Російською Федерацією, продовжують загострювати ситуацію, свідомо вводячи в оману жителів тимчасово окупованих територій. Заяви ватажків окупаційних адміністрацій про нібито наступ Збройних Сил України та силові сценарії звільнення тимчасово окупованих територій не відповідають дійсності. Надану мною інформацію підтверджують і в ОБСЄ, - сказав Залужний.

Він повторив, що військово-політичне керівництво держави не планує і не проводить наступальні операції на сході України. Єдиний прийнятний для України варіант деокупації людей і територій - політико-дипломатичний.

Залужний підкреслив, що наступальна операція на Донбасі обов’язково призведе до чисельних жертв серед цивільного населення, тому такі сценарії навіть не розглядаються.

Україна була і є відданою принципам і нормам міжнародного права та людської моралі. Для нас, на відміну від окупантів, життя наших українських громадян на всій території нашої держави та за її межами є найвищою цінністю, - сказав головнокомандувач ЗСУ.

Він зазначив, що зараз, коли бойовики здійснюють численні порушення режиму припинення вогню, ЗСУ відповідає тільки у випадку загрози життю особового складу чи цивільних мешканців.

Ми не піддаємося на провокації. Ми не стріляємо по житловим районам, де бойовики цинічно розмістили свої позиції. Я звертаюся до жителів тимчасово окупованих територій - не вірте брехні окупаційної влади! Вас використовують для ескалації ситуації з метою розв’язання чергового кровопролиття, - підкреслив Залужний.

Він також прокоментував повідомлення про те, що Україна нібито готує хіматаки. Такі заяви не відповідають дійсності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?