Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям

Гончарук дав нову гучну обіцянку українцям
Джерело:  online.ua

Новий контракт на транзит російського газу через Україну дозволить уряду не піднімати тарифи на газ та опалення взимку і знизити цифри в платіжці за комунальні послуги та опалення. З такою обіцянкою перед українцями виступив український прем'єр-міністр Олексій Гончарук у відеозверненні, в якому підвів підсумки минулого тижня, повідомляє ONLINE.UA.

Гончарук підкреслив, що Україна провела успішні переговори з Росією щодо транзиту газу, завдяки чому ціна на газ для українців цієї зими збільшуватися не буде. Він уточнив, що "тариф за прокачування російського газу через Україну буде встановлюватися не на двосторонніх переговорах, а за європейськими правилами".

"Чому це важливо для нас - ми не будемо заручниками двосторонніх переговорів, а будемо працювати за європейськими цивілізованими правилами, які діють в країнах Європи. Що це означає для українського бізнесу і українців. Це означає, що цієї зими ціна на газ зростатиме. Це дає нам можливість знизити цифри в платіжці за комунальні послуги та опалення", - пояснив прем'єр.

Нагадаємо, Україна і Росія після тривалих переговорів уклали контракт на транзит газу на наступні п'ять років. Контрактом передбачено мінімальний обсяг транзиту газу в розмірі 65 млрд кубометрів в перший рік і по 40 млрд кубометрів на наступні, а також відмова "Нафтогазу" і "Газпрому" від судових позовів і згода Москви виплатити Києву 2,9 млрд доларів за рішенням Стокгольмського арбітражу до кінця 2019 року.

Слід зазначити, що ще до підписання газового контракту з Росією Український президент Володимир Зеленський доручав уряду вжити термінових заходів, щоб уже в грудні 2019 роки українці отримали квитанції з меншими сумами за опалення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що "Нафтогаз" підняв ціни на газ для українців в січні 2020 року до 5,5 тисячі гривень. У компанії підвищення тарифів майже на 1200 грн за тисячу кубометрів блакитного палива назвали розплатою українців за корупцію в минулому уряді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?