Гончарук назвав головні "плюси" та "мінуси" зміцнення гривні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук назвав головні "плюси" та "мінуси" зміцнення гривні

Гончарук назвав головні "плюси" та "мінуси" зміцнення гривні
Джерело:  online.ua

Очільник Кабміну Олексій Гончарук в ефірі одного з українських телеканлів заявив, що зміцнення курсу гривні відображає зростаючий попит на національну валюту, що має як свої плюси, так і мінуси, повідомляє ONLINE.UA.

"Я б не став говорити, що зміцнення гривні - це негативне явище... Поточні тенденції показують нам, що якщо економіка буде зростати, то, звичайно, в нормальних умовах гривня буде зміцнюватися", – заявив Гончарук.

За словами глави уряду, серед переваг підвищення курсу гривні зростання зарплат в доларовому вираженні, здешевлення інвестиційного імпорту. Негативно подорожчання нацвалюти впливає на експортерів та бюджет. Що цікаво, політик не став прогнозувати курс в перші місяці нового року, наголосивши, що це більше прерогатива Нацбанку.

Гончарук також звернув увагу на те, що орієнтовно за підсумками лютого ставитиметься питання про коригування макропрогнозу на 2020 рік і внесення відповідних змін до держбюджету.

"В умовах, коли активно змінюються макроекономічні умови, звичайно, бюджет буде переглядатися. Це нормальний процес. Очевидно, що вже в перших місяцях ми отримаємо новий макропрогноз. Будемо сідати з фахівцями Національного банку і планувати, яким чином нам реагувати на те, що відбувається", – підсумував очільник Кабміну.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Г ончарук під час зустрічі Ради регіонів потішив усіх українців чудовою новиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?