Гончарук повідомив гарну новину про газ в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гончарук повідомив гарну новину про газ в Україні

Гончарук повідомив гарну новину про газ в Україні
Джерело:  rbc.ua

Україна наразі має достатній обсяг газу для ведення переговорів з РФ з сильною позицією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За словами прем'єрміністра Олексія Гончарука, відповідні запаси вже побили показник у 19 мільярдів кубометрів. Він пояснив активне накопичення саме низкою ризиків, зокрема - переговорами про транзит.

"Тому держава, щоб мати міцні позиції, не стати жертвою тиску в переговорах, підготувала систему, щоб бути мінімально вразливою до спроб натиснути під час переговорів. Ми досить впевнено себе почуваємо", - пояснив голова уряду.

Слід нагадати, договір про транзит українською територією втрачає чинність з 1 січня 2020 року. Російська та українська сторона потрохи планують переговори з відповідного питання.

Відомо, щоМосква зацікавлена в однорічному контракті на транзит. Це пов'язують з планами запуску проекту "Північний потік 2" вже у 2021 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, у керівництві Єврокомісії заявили про перший раунд згаданих переговорів щодо газу, який відбудеться 19 вересня. Це тристороннє обговорення перш відбудеться на європейському майданчику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?