Гонконг протестує все населення на коронавірус через поширення Омікрону
Категорія
Світ
Дата публікації

Гонконг протестує все населення на коронавірус через поширення Омікрону

Гонконг протестує все населення на коронавірус через поширення Омікрону
Джерело:  online.ua

Влада Гонконгу повідомила, що протестує все населення міста на коронавірус, а це близько 7,5 млн людей.

Джерело: Sky News

Гонконг бореться з Омікроном за допомогою масового тестування

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Гонконг може тестувати мільйон людей щодня, оскільки намагається стримувати хвилю Омікрону.

Уряд також намагатиметься забезпечити 10 000 готельних номерів для пацієнтів із COVID-19.

Перевантажені лікарні розміщують пацієнтів на носилках на вулицях через брак місць.

В середині березня уряд створить понад 100 центрів тестування в різних районах Гонконгу. Очікується, що протягом одного-двох тижнів будуть протестовані 7,5 мільйона людей.

Місто підтвердило 4285 випадків коронавірусу 16 лютого, що є ще одним рекордом.

Що стосується Гонконгу, ми повинні знайти свій власний вихід із цієї епідемії. І поки що наші заходи щодо стримування поширення хвороби залишаються законними та дійсними. Проблема, з якою ми стикаємося, залежить від масштабів, темпів і серйозності цієї п'ятої хвилі. Вона переросла наші можливості, - сказала Керрі Лем, лідерка адміністрації Гонконгу.

Президент Китаю Сі Цзіньпін сказав лідерам Гонконгу, що їхня "головна місія" полягає в контролі над спалахом і стабілізації ситуації.

Це втручання викликало припущення про те, що місто може ввести різкі карантини, які зараз діють на материковій частині Китаю, а також масове тестування.

Фото - commons.wikimedia.org

Реакція вчених на боротьбу Гонконгу з пандемією

Професор Дон-Янь Цзінь, вірусолог з Університету Гонконгу, розкритикував плани влади ввести нові обмеження в спробі уповільнити поширення COVID у місті.

Універсальне тестування або блокування певної частини Гонконгу, всього Гонконгу – все це безглузді дурниці. [Це] насправді нездійсненно на даний момент. Це просто марна трата ресурсів.

Професор Цзінь сказав, що причиною перевантаження лікарень є те, що навіть безсимптомні пацієнти з COVID-19 зверталися за лікуванням, а суворі критерії виписки означали, що їх утримували в закладах занадто довго.

Інші скаржилися на відсутність доступних тестів і труднощі з реєстрацією результатів в органах влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?