Гонтарева: Мета Коломойського – змусити Приватбанк відкликати позови проти нього в міжнародних судах
Категорія
Україна
Дата публікації

Гонтарева: Мета Коломойського – змусити Приватбанк відкликати позови проти нього в міжнародних судах

Гонтарева: Мета Коломойського – змусити Приватбанк відкликати позови проти нього в міжнародних судах
Джерело:  ЛІГА.net

Колишня очільниця Національного банку України Валерія Гонтарева переконана, що мета Ігоря Коломойського полягає не в поверненні Приватбанку, а в тому, щоб змусити цей банк відкликати позови проти нього в міжнародних судах. Про це вона заявила в інтерв’ю виданню «Ліга», повідомляє ONLINE.UA.

За словами Гонтаревої, проблеми в Приватбанку почалися після запровадження міжнародних стандартів аудиту. Вони довели, що найбільша фінансова установа України має величезну діру, яка потребує докапіталізації.

«Це була класична фінансова піраміда з неіснуючими активами та фіктивними заставами», – стверджує Гонтарева.

На думку екс-голови НБУ, останні рішення судів по справі Приватбанку можна охарактеризувати як «повне правове свавілля». Причина, чому судді почати ставити під сумнів націоналізацію Приватбанку – досі не проведена судова реформа.

«Реформа не здійснена і сьогодні ми пожинаємо плоди цієї великої помилки» – розповідає Валерія Гонтарева.

Екс-очільница НБУ не виключає, що колишні власники можуть спробувати ренаціоналізувати Приватбанк. Але на її переконання, Коломойський подає позови не для цього, а з метою довести незаконність націоналізації і змусити Приватбанк відкликати свої позови проти нього в міжнародних судах.

Якщо рішення Окружного адмінсуду вступить в силу і банк буде повернуто колишнім власникам, то він автоматично стане неплатоспроможним. Держава буде змушена забрати 155 млрд гривень власних грошей з капіталу Приватбанку.

На запитання про те, чи планує екс-голова НБУ повертатися з Лондона до України, Гонтарева відповіла негативно. За її переконанням, після трьох безпідставних судових рішень по цій справі в Україні «можливо все».

Нагадаємо, що заступник голови НБУ Дмитро Сологуб вчора назвав максимальний рівень зростання української економіки, який можна буде очікувати найближчими роками.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?