Гонтарева зробила гучну заяву щодо своїх планів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Гонтарева зробила гучну заяву щодо своїх планів

Гонтарева зробила гучну заяву щодо своїх планів
Джерело:  Укрінформ

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва вважає, що свою місію на посаді вона виконала, і збирається піти у відставку.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю чиновниці  Укрінформу.


Читайте також: ЗМІ назвали претендентів на пост Гонтаревої: в Нацбанку відповіли


"Я вважаю, що свою місію повністю виконала. По-перше, країна перейшла на гнучкий валютний курс та започаткувала нову монетарну політику інфляційного таргетування. По-друге, ми очистили банківську систему від неплатоспроможних банків та посилили її стійкість на майбутнє. А також ми зробили повну трансформацію Національного банку в потужну модерну інституцію, перебудувавши всі процеси", - підкреслила Гонтарєва.


"Тому я візьму час на відпочинок і дуже хочу провести його з моєю родиною. Поки що я навіть не хочу думати про нову роботу, а далі побачимо", - зазначила вона.


"Незмінність обраного шляху – запорука успішності нашої країни та підтримки наших міжнародних партнерів. Для фінансових ринків важлива послідовність та деполітизованість, технократичність, - підкреслила глава Нацбанку і розповіла про те, кого бачить своїм наступником: - На цій позиції має працювати справжній професіонал, банкір, технократ, не політик. Таке моє бачення, я вже запропонувала кілька кандидатур свого наступника. Але вибір, безумовно, за Президентом".


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Валерія Гонтарєва зізналася, що їй неодноразово погрожував великий олігарх.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?