Google і Apple запускають систему стеження за хворими на коронавірус - що відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Google і Apple запускають систему стеження за хворими на коронавірус - що відомо

Google і Apple запускають систему стеження за хворими на коронавірус - що відомо
Джерело:  online.ua

Корпорації Apple і Google вирішили створити технологію для відстеження людей, які контактували з хворими на коронавірус. Система почне діяти вже в травні. На першому етапі вона буде вбудована в офіційні додатки організацій охорони здоров'я, а потім її вмонтують безпосередньо в операційні системи Android і iOS, завантажувати окремий додаток не буде потрібно. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресрелізи, розміщені на сайтах обох компаній.

Нова система буде через Bluetooth відстежувати телефони, які знаходяться поблизу один від одного, і передавати цю інформацію в спеціальний додаток. Користувачі програми зможуть повідомляти, що у них діагностовано COVID-19. Після цього система проаналізує коло контактів захворілої людини за два тижні і попередить інших про те, що вони спілкувалися з зараженим. Ім'я зараженого при цьому буде приховано.

В Google і Apple запевнили, що система стеження за хворими на коррнавірус не порушить прав користувачів недоторканність особистого життя й не вплине на їхню безпеку. Ключовим принципом нової технології буде конфіденційність даних користувачів. У компаніях підкреслили, що Bluetooth не відслідковує фізичне місцезнаходження людей, а тільки приймає сигнали з сусідніх телефонів з 5-хвилинними інтервалами і зберігає зв'язок між ними в базі даних.

Нагадаємо, число захворілих на коронавірус в світі вже перевищує 1,7 млн осіб. 377 тисяч осіб одужали, 102 тисячі пацієнтів померли від наслідків коронавірусної хвороби.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін придумав спосіб стеження за хворими COVID-19 в Україні. Мова не йде про тотальне стеження за громадянами країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?