Google створив найпотужніший комп’ютер у світі – його можливості вражають
Категорія
Технології
Дата публікації

Google створив найпотужніший комп’ютер у світі – його можливості вражають

Google створив найпотужніший комп’ютер у світі – його можливості вражають
Джерело:  online.ua

Американська корпорація Google розробила найпотужніший в світі квантовий комп’ютер, який у багато разів перевищує можливості інших найсучасніших суперкомп’ютерів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Financial Times.

Як повідомляється, наукові співробітники компанії створили процесор, який зміг за 3 хвилини і 20 секунд провести таку саму кількість операцій, на яку найпотужніший, до останнього часу, комп’ютер «Саміт» мав би витратити близько 10 тисяч років.

У Google вже заявили, що їхній комп’ютер незабаром радикально прискорить проведення складних операцій математичного розрахунку, оскільки квантовий обчислювальний процес настільки швидкий, що з ним зараз не може конкурувати жоден з сучасних комп’терів.

Водночас, представники Google поки відмовилися повідомити пресі більш детальні технічні характеристики новоствореного процесора.

Нагадаємо, що кілька тижнів тому у Росії накинулися зі звинуваченнями на Google. На думку російських чиновників, американські онлайн-сервіси Google, Facebook і Youtube поширювали політичну рекламу в єдиний день голосування у РФ, чим вплинули на волевиявлення громадян. Це є нібито порушенням суверенітету країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?