Готові до наступу: Туреччина жорстко попередила Росію
Категорія
Світ
Дата публікації

Готові до наступу: Туреччина жорстко попередила Росію

Готові до наступу: Туреччина жорстко попередила Росію
Джерело:  online.ua

Турецькі сили готуються до військових дій проти армії сирійського режиму Башара Асада на півночі країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN Türk.

За словами речника партії "Справедливості й розвитку" Омера Челіка, офіційна Анкара попередила про це російську сторону, яка підтримує військовослужбовців САР у наступі в Ідлібі.

У вівторок, 18 лютого, в Москві провели консультації між турецькими й російськими представниками щодо ситуації у сирійському Ідлібі. Ці переговори не завершилися якимось заявами.

"Якщо режим не відійде до своїх попередніх позицій, іншій стороні було чітко повідомлено, що ми здійснили необхідну військову підготовку, аби забезпечити це", - підкреслив Челік.

Нагадаємо, у 2018 році між Анкарою та Кремлем було узгоджено домовленості про деескалацію в Ідлібі, де заборонять будь-які бойові дії.

Утім, асадівські війська вже тривалий час ведуть наступ у провінції, що спричинило велику кількість жертв серед мирних мешканців. Окрім того під удар потрапили навіть турецькі сили.

Як повідомляв ONLINE.UA, турецьке командування напередодні почало перекидати на північ Сирії нові військові підрозділи у супроводі танків та іншої техніки. Відомо про щонайменш 150 вантажівок, які транспортували бойові машини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?