Готові до втручання - Путін шокував зізнанням щодо Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Готові до втручання - Путін шокував зізнанням щодо Білорусі

Готові до втручання - Путін шокував зізнанням щодо Білорусі
Джерело:  online.ua

Росія готова відправити до Білорусі представників правоохоронних органів, якщо режим Олександра Лукашенка не впорається з кризою. Президент РФ Володимир Путін підтвердив створення спеціального резерву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю лідера телеканалу "Росія-1".

За його словами, корпус представників силових структур Росії створений за ініціативою Лукашенка.
Путін зауважив, це угрупування залишиться на території РФ, допоки "екстремістські елементи в Білорусі не перейдуть межу, не почнуть розбій".

"Росія виходить з того, що всі проблеми в Білорусії будуть вирішуватися мирним шляхом. Необхідності в застосуванні російських сил в Білорусі поки немає, сподіваюся і не буде, і з цим згодні і в Москві, і в Мінську", - наголосив Путін.

Російський президент звернув увагу, що Москва виражає найбільш стриманою позицію щодо Білорусі, якщо порівнювати з реакцією міжнародної спільноти. Водночас білоруський режим звинувачує сусідів — окрім Росії — у намірах втрутитися у внутрішні справи республіки.

Утім, жодна з інших країн не говорила про наміри когось посилати на допомогу. Західні лідери й дипломати лише закликають Лукашенка не вдаватися до силового сценарію та почати діалог з протестувальниками.

Президент Білорусі тривалий час називає активістів ледь не найбільш одіозними представниками суспільства, однак серед них — звичайні добропорядні люди, зокрема й страйкувальники з заводів, які намагаються виступати з протестом мирно.

Як повідомляв ONLINE.UA, суспільно-політична криза в Білорусі триває, зараз режим Олександра Лукашенка намагається створити для країни "зовнішню загрозу". Президент оголосив, що Польща намагається анексувати один з білоруських регіонів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?