Готуємося реагувати: Наєв підтвердив регулярне накопичення сил РФ у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Готуємося реагувати: Наєв підтвердив регулярне накопичення сил РФ у Білорусі

Готуємося реагувати: Наєв підтвердив регулярне накопичення сил РФ у Білорусі
Джерело:  online.ua

Як стверджує командувач Об’єднаних сил Збройних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв, наразі українські воїни активно готуються до адекватного реагування, оскільки Російська Федерація та армія Білорусі продовжують активно накопичувати свої союзні сили на території РБ.

Джерело: Фейсбук-сторінка Командування Об’єднаних сил Збройних сил України

Що відбувається зараз на території Білорусі

За словами Сергія Наєва, поки ситуація у Північній операційній зоні залишається контрольованою.

Він також звернув увагу на те, що на території Білорусі продовжується накопичення союзного угруповання військ.

Отже, ми постійно відслідковуємо цю ситуацію, і готуємо наші сили до адекватного реагування. Наразі загрози з боку Білорусі ще немає. Робота, яка проводиться у нас, має підвищити стійкість нашої оборони та адекватність нашого реагування на зростання цієї загрози, - наголосив Сергій Наєв.

Він також додав, що якщо почне зростати воєнна загроза з боку РБ, уже запланована допомога додаткових сил і засобів, якими посилить Генеральний штаб та українських захисників на північному напрямку.

Варто також зазначити, що команда ГУР Міноборони поки не підтверджує створення на території Білорусі потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

На перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави Білорусь-Росія. Проте для цього недостатньо озброєння, — пояснюють представники розвідки України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?