Готуйтеся до рецесії: як нові санкції США вдарять по економіці РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Готуйтеся до рецесії: як нові санкції США вдарять по економіці РФ

Готуйтеся до рецесії: як нові санкції США вдарять по економіці РФ
Джерело:  online.ua

Глава Рахункової палати РФ Олексій Кудрін заявив, що російська економіка ризикує увійти в рецесію наступного року, якщо Сполучені Штати запровадять додаткові антиросійські санкції, передає ONLINE.UA з посиланням на ТАСС.

"Санкційні проблеми, вони звичайно, створюють високі ризики для темпів зростання у найближчі роки. Уже є сценарії Центрального банку, АКРА (Аналітичне кредитне рейтингове агентство, - ред.) про те, що такі санкції, які розглядаються, вони перебувають у полі дискусій, можуть знизити темпи зростання і навіть привести до рецесії наступного року. Звичайно, це великий виклик для реалізації всіх цілей президента", - сказав Кудрін.

Зазначимо, що в серпні був введений в дію перший пакет американських санкцій проти Росії, впроваджених через хімічну атаку у Британії. Саме він спровокував до падіння рубля до дворічного мінімуму. На першому етапі під заборону потрапив експорт технологій, що можуть використовуватись у військових цілях. А вже у листопаді може бути запроваджений другий, значно жорсткіший пакет санкцій.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що  лідери США і Польщі Дональд Трамп і Анджей Дуда у Білому домі обговорили питання газопроводу "Північний потік-2".  Голова Білого дому чітко дав зрозуміти, що санкції проти компаній-учасниць проекту не заплановані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?