Готуйтеся - ВООЗ екстрено звернулася до усього світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Готуйтеся - ВООЗ екстрено звернулася до усього світу

Готуйтеся - ВООЗ екстрено звернулася до усього світу
Джерело:  online.ua

Всесвітня асоціація охорони здоров'я б'є на сполох через нову масштабну проблему - організація терміново звернулася до усієї міжнародної спільноти та наполегливо закликала кожну країну світу готуватись до нового етапу пандемії COVID-19 та інвестувати в охорону здоров'я. З такою резонансною заявою під час брифінгу щодо COVID-19 виступив очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебрйесус. Окрім того, він звернув увагу на те, що нинішня пандемія – не остання. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Твіттер ВООЗ та ВВС.

Глава Всесвітньої асоціації охорони здоров'я попросив усі країни світу інвестувати в систему охорони здоров'я: у запобігання, виявлення та реагування на хвороби. У ВООЗ наголошують, що саме це забезпечить більш здорове та безпечне майбутнє.

"Історія вчить нас, що спалахи і пандемії — це факт життя. Але, коли настане наступна пандемія, світ має бути готовим — більш готовим, ніж був цього разу", - підкреслив Тедрос Адханом Гебрйесус.

Окрім того, він також звернув увагу на те, що упродовж останніх років багато країн досягли великих успіхів у медицині, однак чимало держав знехтували своїми основними системами суспільної охорони здоров'я, які є основою для реагування на спалахи інфекційних захворювань. Що важливо розуміти, ВООЗ має надію, що пандемія COVID-19 може закінчитися менш ніж за 2 роки. За словами представників організації, боротьбу з вірусом ускладнюють тісні контакти між людьми та глобалізація.

"Нові технології допоможуть завершити пандемію швидше, ніж пандемію "іспанки". Завершити пандемію допоможе вакцина, виготовлення якої прогнозують на 2021 рік", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно російський глава Володимир Путін офіційно заявив, що в РФ вдалося створити першу довгоочікувану вакцину від коронавірусу. Незабаром після цього віцепрем’єрка Росії Тетяна Голікова доповіла Путіну, що вже друга російська вакцина від коронавірусу "ЕпіВакКорона", яку готує ДНЦ "Вектор" Росспоживнагляду, може отримати реєстрацію вже в кінці вересня — на початку жовтня. Що важливо розуміти, ВООЗ не підтверджує ефективність російського препарату.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ситуація з пандемією коронавірусу в Україні продовжує стрімко погіршуватися - МОЗ опублікувало нову статистику за 8 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?