Готують блекаут: російські хакери зламали американські електромережі
Категорія
Світ
Дата публікації

Готують блекаут: російські хакери зламали американські електромережі

Готують блекаут: російські хакери зламали американські електромережі
Джерело:  online.ua

Хакери, пов'язані з Росією, зламали мережі американських електричних компаній. За попередніми даними, вони можуть влаштувати блекаут, передає ONLINE.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

Група хакерів, відомих як Dragonfly або Energetic Bear, змогла обійти захист мережі американських електричних компаній. Інформацію надало Міністерство внутрішньої безпеки, яке стверджує, що угрупування пов'язане з Кремлем.

"Злом вдався завдяки атакам на партнерів постраждалих компаній. В результаті хакерам вдалося отримати доступ до комп'ютерів диспетчерських служб, що, в свою чергу, дає їм можливість влаштовувати перебої з подачею електроенергії", - сказано в повідомленні.

 Окрім того, у Міністерстві внутрішньої безпеки додали, що, ймовірно, не всі постраждалі компанії знають про злом - в низці випадків хакери використовували для доступу дані реальних співробітників. Цілі злому - крадіжка даних або підготовка до можливих конфліктів - також поки що не ясні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  російські хакери в ніч на 20 квітня влаштували атаку на сервіс Google Maps для того, щоб змінити інформацію про Роскомнагляд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?