ГПУ і СБУ серйозно взялися за ще одне відомство: йдуть масштабні обшуки
Категорія
Події
Дата публікації

ГПУ і СБУ серйозно взялися за ще одне відомство: йдуть масштабні обшуки

ГПУ і СБУ серйозно взялися за ще одне відомство: йдуть масштабні обшуки
Джерело:  online.ua

Співробітники Генеральної прокуратури і Служби безпеки України проводять обшуки в приміщенні Державного агентства резерву України в рамках кримінального провадження з приводу можливих неправомірних дій з боку посадових осіб Держрезерву.
Про це повідомляє ONLINE.UAсо посиланням на прес-службу ГПУ.
У відомстві підкреслюють, що дії посадових осіб Держрезерву, можливо, призвели до збитків держави в особливо великих розмірах.
Наразі на підставі дозволу слідчого судді в кримінальному провадженні, з метою виявлення оригіналів документації, проводяться слідчі дії - обшуки приміщення Державного агентства резерву України та офісних приміщень одного з постачальників палива.
«Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Державного агентства резерву України за попередньою змовою зі службовими особами одного з найбільших постачальників палива в Україні при формуванні запасів нафтопродуктів держави, провели завчасно узгоджені незаконні відкриті конкурсні торги із закупівлі за бюджетні кошти дизельного палива в кількості 17 000 тон на загальну суму 257 млн ​​грн, що не відповідає вимогам державних стандартів України, а саме термінів його зберігання, чим державі заподіяно шкоду в особливо великих розмірах», - сказано в повідомленні.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (Заволодіння за попередньою змовою групою осіб чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) Кримінального кодексу.
Досудове розслідування триває, підкреслюють у відомстві.
Як повідомляв ONLINE.UA, 28 жовтня стало відомо, що більше трьох сотень співробітників МВС і Генпрокуратури провели масштабну антирейдерську операцію в Дніпропетровській області.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?