ГПУ клопотатиме про довічне позбавлення волі для Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ клопотатиме про довічне позбавлення волі для Януковича

ГПУ клопотатиме про довічне позбавлення волі для Януковича
Джерело:  online.ua

Прокурор відділу Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко заявив, що сторона обвинувачення проситиме суд засудити екс-президента Віктора Януковича до довічного ув'язнення за державну зраду.

Про це повідомляє ONLINE.UA.

За його словами, доказами сторони обвинувачення у даному кримінальному провадженні є показання свідків, документи, висновки експертів, речові докази та інші фото- і відеоматеріали.

"Ми зможемо довести вину Януковича в Оболонському суді і взагалі в українському судочинстві. Я також впевнений, якщо буде ухвалений обвинувальний вирок, що дана справа пройде всі інстанції і навіть якщо сторона захисту захоче подати скаргу до Європейського суду по правам людини, тільки підтвердяться докази і рішення, які були доведені стороною обвинувачення", - сказав Кравченко під час брифінгу.

Читайте також: Захист Януковича не надав жодного доказу - ГПУ

Він додав, що на Януковича в разі доведення його провини у справі про держзраду чекає найвища міра покарання - довічне позбавлення волі.

"У зв'язку з тим, що обвинувачений та підозрюваний Янукович під час здійснення досудового розслідування не визнав своєї провини, сторона обвинувачення клопотатиме про найвище покарання - це довічне позбавлення волі", - наголосив прокурор.

Нагадаємо, суд у справі про державну зраду Віктора Януковича перенесли на 18 травня, президенту-втікачу можуть знов організувати "скайп-участь" у процесі.

Як повідомляв ONLINE.UA, адвокат колишнього президента-втікача Віталій Сердюк заявив, що захист Віктора Януковича має намір подати клопотання про виклик 80 свідків у справі про державну зраду.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?