ГПУ уточнила інформацію про місцезнаходження Януковича
Категорія
Політика
Дата публікації

ГПУ уточнила інформацію про місцезнаходження Януковича

ГПУ уточнила інформацію про місцезнаходження Януковича
Джерело:  online.ua

Начальник департаменту спецрозслідування Генпрокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що інформація про  місцезнаходження екс-президента Віктора Януковича в Росії і отримання ним політичного притулку в РФ  не є офіційною, і уточнив, що їй не варто безапеляційно вірити.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  "112 Україна".

"Це не офіційна інформація від РФ, це інформація надана захисником Януковича, що він отримав політичний притулок в РФ. На офіційний запит ГПУ з приводу місця перебування, з приводу підстав перебування в РФ, з приводу можливого російського громадянства, РФ відмовилася відповідати на ці питання ", - заявив Горбатюк.

Він додав, що ГПУ повторно звернулася до Росії щодо озвученої адвокатом екс-президента інформації.

"Ми знову відправили клопотання в РФ, щоби вони спростували або підтвердили наявну інформацію", - сказав представник Генпрокуратури.

За його словами, в разі підтвердження РФ інформацією адвоката, це дасть можливість провести слідчі дії і допит.

"За екстрадицію, позицію РФ зрозуміло, вони відмовляють. Наступний шлях може бути тільки заочне судочинство", - вважає Горбатюк.

Також він зазначив, що у ГПУ немає інформації про отримання Януковичем російського громадянства.

"У нас такої інформації немає. У клопотанні в РФ ми це запитаємо", - підкреслив представник відомства.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  Янукович закликав Євросоюз зняти з нього санкції і зайнятися "переслідуванням справжніх злочинців".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?