Гра у хованки під бомбами. В Авдіївці поліція розшукує дітей для евакуації з міста
Категорія
Україна
Дата публікації

Гра у хованки під бомбами. В Авдіївці поліція розшукує дітей для евакуації з міста

Гра у хованки під бомбами. В Авдіївці поліція розшукує дітей для евакуації з міста
Джерело:  online.ua

В Авдіївці поліцейські розшукують чотирьох дітей, щоб вивезти з фронтового міста в Донецькій області. Їх переховують батьки, які не хочуть евакуюватися з міста.

Джерело: поліція Донецької області

З Авдіївки примусово евакуйовують дітей

Евакуаційна група Нацполіції "Білі Янголи" вже розшукала двох дітей — дворічного Єгора та його старшу сестру-шестикласницю. Поліцейські вмовляють родину евакуюватися.

Окрім того, під час нового рятувального рейсу правоохоронці вивезли подружжя зі 100-річного будинку та відвідали волонтерський пункт, який підтримує життя мешканців Авдіївки, — розповіли у поліції.

За словами правоохоронців, евакуація дітей з "гарячої точки" - це квест, який починається з пошуків. У практиці поліцейських був випадок, коли сім’я підмовила мешканців вулиці сказати неправду - нібито вони вже виїхали. Іншим разом поліція вмовляла дорослих виїхати та пояснювала, що їх не розлучатимуть з дітьми, адже евакуація дітей відбувається тільки разом з рідними.

Цього разу "Білі Янголи" намагаються врятувати дворічного Єгора та його старшу —сестру-шестикласницю. Попри щоденні обстріли, їхні батьки бажають залишатися вдома, — розповіли правоохоронці.

Поліція закликає батьків не дати дітям загинути та погодитися на виїзд. Звернутися про евакуацію з Авдіївки можна до групи "Білий Янгол" за телефоном 066-56-19-102, а також у волонтерському пункті, що діє в місті.

Примусову евакуацію дітей оголосили у 21 населеному пункті Донеччини

Члени коордштабу одноголосно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов’язкової евакуації 126 дітей із 21 населеного пункту Донеччини, де безпекова ситуація залишається критичною, — йдеться в повідомленні пресслужби міністерства за результатами засідання Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Зазначається, що в області працюють п’ять евакуаційних екіпажів поліції "Білі янголи", які забезпечують безпечне вивезення дітей броньованими автомобілями.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?