Грандіозний новий саркофаг над ЧАЕС: з'явилося вражаюче відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Грандіозний новий саркофаг над ЧАЕС: з'явилося вражаюче відео

Грандіозний новий саркофаг над ЧАЕС: з'явилося вражаюче відео
Джерело:  online.ua

У мережі з'явилося красиве відео, на кадрах якого зображений процес встановлення нового саркофага над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відео в YouTube на каналі "Диванний геополітик".
На відео в режимі прискореного часу показані кадри процесу переміщення і встановлення арки саркофага, який здійснювала французька компанія Novarka.
Вага саркофага - 36 тисяч тонн. Висота арки становить 110 метрів, а ширина і довжина - 257 і 165 метра відповідно. Величезну сталеву конструкцію перемістили всього на більш ніж 300 метрів.
Очікується, що нове покриття дозволить демонтувати сам четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС. Для цього всередині нову арку обладнали системою кранів, які допоможуть дистанційно регулювати і розбирати старий саркофаг.

Читайте також: У Чорнобилі затримали цілих два загони "сталкерів": з'явилися фото
За оцінками фахівців, всередині старого укриття не менше 180 тонн радіоактивного палива в різному стані і близько 30 тонн пилу, що містить трансуранові елементи.


Як повідомляв ONLINE.UA, у вівторок, 29 листопада, завершився процес переміщення арки, що накриває зруйнований у 1986 році четвертий енергоблок Чорнобильської атомної електростанції, в церемонії взяв участь президент Петро Порошенко.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?