Греція і Кіпр блокують прискорений процес вступу України в ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція і Кіпр блокують прискорений процес вступу України в ЄС

Греція і Кіпр блокують прискорений процес вступу України в ЄС
Джерело:  online.ua

Іноземним журналістам вдалося дізнатися, що Греція та Кіпр підтримують членство України в Євросоюзу, однак все одно блокують прискорений процес вступу, який раніше запропонували декілька східноєвропейських країн.

Джерело:  Euractiv Greece  з посиланням на своїх інсайдерів

Греція і Кіпр проти прискореного процесу вступу України в ЄС

Влада Греції наполягає на тому, що вкрай важливо дотримуватись усіх процедур, передбачених статтею 49 Договору про ЄС.

Окрім того, наголошується, що Афіни надають особливого значення процесу приєднання Західних Балкан, який має бути продовжений і прискорений. За словами представників Греції, європейська перспектива регіону є безпосереднім пріоритетом.

Журналісти поцікавилися, чи погодиться Греція надати Україні статус кандидата в червні. Як стверджують анонімні джерела, Афіни хочуть спочатку побачити пропозицію Єврокомісії.

Загалом позиція Греції може бути позитивною за умови, що серед держав-членів буде одностайність у цьому питанні, чого на цей момент немає. Що стосується Республіки Кіпр, джерела в уряді повідомили, що спочатку слід подивитися, в якому напрямку розвиватиметься думка Європейської комісії. Якщо вона буде позитивною, Кіпр погодиться на пропозицію на користь надання Україні статусу кандидата, - йдеться в повідомленні.

Інсайдери звертають увгау на те, що всі відповідні процедури повинні суворо дотримуватися, тому процес приєднання буде тривалим.

Фото - скриншот

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?