Греція віддасть Україні радянську військову техніку в обмін на нові німецькі БМП — Шольц
Категорія
Світ
Дата публікації

Греція віддасть Україні радянську військову техніку в обмін на нові німецькі БМП — Шольц

Греція віддасть Україні радянську військову техніку в обмін на нові німецькі БМП — Шольц
Джерело:  online.ua

Німеччина та Греція досягли домовленості про передачу грецькою стороною Україні військової техніки радянського виробництва, натомість Берлін поставить Афінам бронетранспортери свого виробництва.

Джерело: Reuters

Греція передасть Україні радянські БМП

Німеччина доставить бойові машини піхоти (БМП) до Греції, щоб уряд в Афінах міг передати Україні зброю радянського зразка, заявив у вівторок канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Ми надамо Греції німецькі бойові машини піхоти, - сказав він журналістам після дводенного саміту ЄС у Брюсселі, додавши, що він уклав угоду з прем'єр-міністром Греції.

Шольц не повідомив, які саме БМП Берлін передасть Греції та яку зброю Афіни передадуть Києву.

Міністерства оборони пропрацюють деталі та швидко реалізують цю угоду, - сказав він.

За словами джерела з оборони, Берлін прагне доставити близько 100 старих БМП Marder, що належать виробнику зброї Rheinmetall, до Греції.

Афіни, натомість, поставлять в Україну БМП радянського зразка.

Що ми також робимо, то це підтримуємо Україну зброєю в її оборонній боротьбі. Ми це робили раніше і будемо далі робити. Сюди належить і те, що ми підтримуємо країни, які, наприклад, мають у наявності танки із запасів часів Варшавського договору, - заявив Шольц.

Німеччину критикують за затягування поставок важкої зброї до Києва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?